Renzo Roemeratoe speelt komend seizoen samen met zijn broer Milton in het zaterdagteam van VC Vlissingen.
Volledig scherm
Renzo Roemeratoe speelt komend seizoen samen met zijn broer Milton in het zaterdagteam van VC Vlissingen. © Ruben Oreel

Broers Roemeratoe naar Vlissingen zaterdag, rentree Alfons is aanstaande

VLISSINGEN - De selectie van VC Vlissingen zaterdag wordt komend seizoen versterkt met meerdere spelers die overkomen van de opgeheven zondagtak. Zo maken de broers Milton en Renzo Roemeratoe de overstap van de eerste klasse zondag naar de vierde klasse zaterdag, net als Saïd Bouzambou en Mourad Azzanagui. 

Milton Roemeratoe werd in februari voor vier maanden geschorst door de KNVB, maar mag komend seizoen weer voetballen. Zijn jongere broer Renzo zou komend seizoen voor derdedivisionist Goes uitkomen, maar besloot zijn overgang te annuleren omdat hij ook graag bij eredivisionist Groene Ster Vlissingen wil blijven spelen.

Thomas Ragut, trainer van Vlissingen zaterdag, verwelkomt ook de talentvolle Hamza Zaraoui (16) en Daniel Jansen van Zeelandia Middelburg. Jansen speelde in het verleden ook al vele jaren voor VC Vlissingen zondag. Ferry Alfons wil zijn rentree maken. De oud-speler van Oostkapelle, Kloetinge en Hoek stopte in 2015 bij Vlissingen, na een slepende achillespeesblessure. Hij was daarna assistent-trainer bij de Walcherse club en had dezelfde functie bij Zeelandia Middelburg, onder hoofdtrainer Salim Ben Sellam.

Ferry Alfons, hier in 2013 in actie tegen BVV, wil komend seizoen graag zijn rentree maken als voetballer.
Volledig scherm
Ferry Alfons, hier in 2013 in actie tegen BVV, wil komend seizoen graag zijn rentree maken als voetballer. © Lex de Meester

VC Vlissingen zaterdag stond dit seizoen in de vierde klasse op de tweede plaats, drie punten achter koploper Zeelandia Middelburg. ,,Het is begrijpelijk maar wel jammer dat het seizoen vroegtijdig is beëindigd’’, aldus Ragut. ,,We waren aan een goede reeks bezig en kregen Zeelandia Middelburg nog thuis.’’

Zowel VC Vlissingen als Zeelandia Middelburg heeft bij de KNVB aangegeven naar de derde klasse te willen promoveren. De voetbalbond zal daar in juni duidelijkheid over verschaffen. Duidelijk is wel dat de kans groot is dat het vernieuwde VC Vlissingen bovenin mee gaat draaien, of dat nu in de vierde of derde klasse zaterdag is.