Volledig scherm
Breskens bekerde dinsdagavond een ronde verder. © Camile Schelstraete

Breskens kegelt Philippine uit de beker

BRESKENS - In de competitie heeft de ploeg na zes wedstrijden nog geen punt laten liggen en ook in de beker dendert Breskens door. Dinsdagavond werd derdeklasser Philippine met 1-0 uitgeschakeld, ook tot genoegen van voorzitter Hans Bakker: ,,We blijven winnen en dat was terecht ook.”

Hij zag hoe er in een gelijk opgaande eerste helft weinig gevaarlijke momenten voor beide doelen te zien waren. Na de thee had Breskens vooral in het eerste half uur een licht overwicht. De eerste mogelijkheid voor Jan Meijaard werd nog gekeerd door doelman Jule Delzenne, die echter in de 62ste minuut alsnog capituleerde op een inzet van opnieuw Jan Meijaard. 

De assist hiervoor kwam op naam van Joris Corijn. Uiteraard gingen de bezoekers hierna op zoek naar de gelijkmaker. Omdat Philippine hierbij steeds meer risico’s ging nemen waren de beste mogelijkheden in het laatste kwartier voor de thuisploeg via uitvallen. Philippine kwam niet verder dan een inzet van de na rust ingevallen Jos Westerhout vanaf de rand van het zestienmetergebied die echter niets opleverde: 1-0.