Volledig scherm
Pim Bouwman, hier tijdens de training bij Cappellen, speelt komend seizoen weer op Cyprus. © Camile Schelstraete

Bouwman verlaat Cappellen en gaat terug naar Cyprus

VLISSINGEN - Pim Bouwman heeft zijn contract bij de Belgische club Royal Cappellen laten ontbinden. De uit Oost-Souburg afkomstige middenvelder keert terug naar Cyprus, waar hij een eenjarig contract heeft getekend bij Othellos Athienou. Die club eindigde op het tweede niveau als vierde, op ruime afstand van nummer twee Olympiakos Nicosia en kampioen Ethnikos Achnas. 

Bouwman speelde op Cyprus eerder voor Enosis Paralimni en het dit seizoen naar het tweede niveau gedegradeerde Ermis Aradippou. Bij Ermis Aradippou vertrok hij vorig jaar na financiële problemen bij de club. Bouwman keerde terug naar Nederland en kwam via oud-ploeggenoot Emmerik de Vriese bij Cappellen terecht.

Nadat hij enkele maanden had meegetraind tekende Bouwman een contract tot het eind van dit seizoen. Vanaf januari was hij speelgerechtigd voor de club die uitkomt in Tweede Amateur, twee maanden later werd de overeenkomst met een jaar verlengd tot medio 2020. Het contract is nu echter in onderling overleg ontbonden, waardoor Bouwman terug kan keren naar Cyprus.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Hoek moet middenvelder Mbikulu weer een tijdje missen
  PREMIUM

  Hoek moet middenvel­der Mbikulu weer een tijdje missen

  HOEK - Lieven Gevaert was van plan om donderdagavond wat beelden te laten zien van Excelsior’31, om daarna op het veld nog wat tactische zaken te trainen. Maar tot een training kwam het niet, omdat de helft van de selectie in de file stond vanwege de tijdelijke afsluiting van de Westerscheldetunnel. ,,We hebben de spelers een individueel loopprogramma gegeven’’, zei de trainer. ,,Dat hebben ze netjes afgewerkt.’’
 2. Huwelijk
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  Huwelijk

  Dat Ruud Pennings deze zomer bij Goes aan de slag ging als trainer, was vanuit zijn oogpunt logisch. De Vlissinger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken in de derde of zelfs tweede divisie actief te willen zijn en na twee seizoenen bij Halsteren was dit een uitgelezen mogelijkheid. Binnen de Zeeuwse voetbalwereld waren er wel veel twijfels. Want na de jonge, vernieuwende en ontzettend ambitieuze Rogier Veenstra (32), was de overgang naar de gelouterde Pennings (nu 58) best groot. Dan hebben we het toch over een andere generatie, ook op trainersgebied.