Azdine Boufrahi (tweede van links) kijkt toe tijdens het thuisduel met Feyenoord Futsal. Links Youssef El Badey, rechts van hem de spelers Nicky van Merrienboer, Salim Sandee en Renzo Roemeratoe.
Volledig scherm
Azdine Boufrahi (tweede van links) kijkt toe tijdens het thuisduel met Feyenoord Futsal. Links Youssef El Badey, rechts van hem de spelers Nicky van Merrienboer, Salim Sandee en Renzo Roemeratoe. © Paul ten Hacken

Boufrahi schuift door en wordt hoofdcoach van Groene Ster Vlissingen

VLISSINGEN - Na twee trainers van buiten Zeeland, kiest Groene Ster Vlissingen voor een hoofdcoach die al jaren aan de club verbonden is. Azdine Boufrahi is bij de zaalvoetbalvereniging komend seizoen de opvolger van de na één jaar vertrekkende Youssef El Badey. Oud-spelers Salim Ben Sellam en André Siereveld gaan hem assisteren.

De 35-jarige Vlissinger was de afgelopen seizoenen assistent bij het eerste team en ook coach van het tweede team, waarmee hij erg succesvol was. In 2017, na het vertrek van Hicham Benhammou, was Boufrahi al één van de kandidaten om hoofdtrainer te worden. De keuze viel toen echter op Samir Yaaqobi. Boufrahi was vervolgens twee seizoenen lang assistent van de Rotterdammer en was dat dit seizoen van de uit Tilburg afkomstige Youssef El Badey.

De laatste koos er vooral vanwege de reisafstand voor om het bij één seizoen in Vlissingen te houden. Het bestuur van Groene Ster kwam vervolgens bij Boufrahi uit, die al enkele jaren in het bezit is van het hoogste trainersdiploma in het zaalvoetbal. Met Salim Ben Sellam en André Siereveld krijgt hij ook twee echte clubmensen naast zich, die de opmars van Groene Ster als speler meemaakten en de vereniging van binnen en van buiten kennen. Robin Jilleba, Anthon Alfons en Jan Meulenberg blijven ook deel uitmaken van de technische staf.

Salim Ben Sellam, die in 2018 afscheid nam als speler, is komend seizoen samen met André Siereveld assistent van Azdine Boufrahi.
Volledig scherm
Salim Ben Sellam, die in 2018 afscheid nam als speler, is komend seizoen samen met André Siereveld assistent van Azdine Boufrahi. © Lex de Meester

In de eredivisie zaalvoetbal bezette Groene Ster na zestien duels de veilige negende plaats. Het laatste duel voordat de competitie vanwege het coronavirus werd stilgelegd, leverde op 6 maart een 4-3-overwinning op Feyenoord Futsal op. Of de competitie in de eredivisie definitief wordt stilgelegd is nog niet duidelijk. De KNVB afdeling zaalvoetbal wil eerst weten wat het standpunt van de Uefa is.

De Europese voetbalbond deed eerder een oproep de competities uit te spelen. De Uefa gaf in die brief ook aan, dat het niet uitspelen eventuele consequenties zou kunnen hebben voor de deelname aan de Europese competities. De KNVB wil daar eerst duidelijkheid over hebben, voordat een definitief besluit over de eredivisie wordt genomen.