Oostkapelle/Domburg versus Vlissingen tijdens de Borsele Sloepoort Cup van 2019.
Volledig scherm
Oostkapelle/Domburg versus Vlissingen tijdens de Borsele Sloepoort Cup van 2019. © Arthur Aerssens

Borsele Sloepoort Cup gaat verder op Nations League-manier

NIEUWDORP - Het voetbaltoernooi Borsele Sloepoort Cup handhaaft de ‘Nations League’-opzet. Het traditionele voorbereidingstoernooi in Nieuwdorp laat de deelnemers weer op drie verschillende niveaus spelen.

De hoofdpoule bestaat uit Oostkapelle/Domburg, Serooskerke, Zeelandia Middelburg en Vlissingen (zondag). In de B-poule komen acht clubs uit, te weten Nieuwdorp, RCS. Philippine, Kapelle, De Meeuwen, VCK, HVV’24 en Patrijzen. In de C-poule spelen Wolfaartsdijk, Vlissingen (zaterdag), MZVC en DwO’15.

De bekendmaking zou plaatsvinden op 4 april, maar deze bijeenkomst is vanwege het coronavirus afgelast. Het toernooi wordt op vier avonden in augustus gespeeld, met voorrrondes op twee doordeweekse woensdagen (12 en 19 augustus) en finales op twee zaterdagen (15 en 22 augustus).

Op zaterdag 6 juni staat de Borsele Sloepoort Cup voor G-voetballers gepland. Vooralsnog gaat de organisatie ervan uit dat dit jaarlijkse evenement kan doorgaan.

 1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
  PREMIUM

  Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

  VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’
 2. Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil
  PREMIUM
  uit het archief

  Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil

  Nu het coronavirus iedereen aan huis bindt, duikt de sportredactie van de PZC in het rijke archief. Mooie verhalen uit het recente verleden komen nogmaals online. Vandaag: verslaggever Barry van der Hooft ging op bezoek bij trainer Kenny Verhoene in Jena. ,,Je weet niet hoe het loopt in het leven. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en dan is het ineens over. Daarom geniet ik heel erg van wat ik nu doe.”