Volledig scherm
Tom Boere juicht nadat hij de eindstand tegen Hansa Rostock op 4-1 heeft bepaald. © BSR Agency

Boere ook tegen Hansa Rostock weer trefzeker voor Uerdingen

VIDEODÜSSELDORF - Tom Boere was zaterdag voor de derde wedstrijd op rij trefzeker voor zijn club KFC Uerdingen. De uit Terneuzen afkomstige spits maakte tegen Hansa Rostock twee goals en had daarmee een groot aandeel in de 4-1-zege. In zijn laatste drie duels scoorde Boere vijf keer voor de Duitse club.

In het duel in de Derde Liga kwamen de bezoekers na 21 minuten op voorsprong maar één minuut later lag de 1-1 van Boere er al in. Voor rust had hij ook een aandeel in de 2-1 van Uerdingen. Een schot van Boere leek naast te gaan, maar caramboleerde via het lichaam van Rostock-speler Lukas Scherff alsnog over de doellijn.

In de tweede helft kopte verdediger Dominic Maroh na een uur spelen de 3-1 binnen. Het slotakkoord was voor Boere, die in de laatste minuut de eindstand op 4-1 bepaalde. Door de overwinning steeg KFC Uerdingen naar de achtste plaats. De achterstand op de derde plaats, die recht geeft op play-offs om promotie, bedraagt vijf punten.

  1. Vraagtekens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’
    PREMIUM

    Vraagte­kens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’

    AMSTERDAM - De uit Goes afkomstige Thomas van den Houten, oud-speler van onder meer Goes en Hoek, stapte na een kort nachtje donderdagochtend vroeg weer het kantoor van zijn werkgever Global Enterprises Partners binnen. ,,Ik heb niet heel veel geslapen’’, vertelde hij nog geen twaalf uur na het laatste fluitsignaal in de Arena. ,,Het was een fantastische ervaring, tegen een elftal dat echt next level is.’’ Maar hoe zat het nou met die schoenen?