Volledig scherm
Boca Juniors viert de zege op Club Brugge in de finale van de Esad Osmanovski Memorial Cup. © Peter Nicolai

Boca Juniors maakt favorietenrol waar met eindzege in Breskens

BRESKENS - Boca Juniors is winnaar geworden van de dertiende Esad Osmanovski Memorial Cup. De Argentijnse jeugd klopte in een spannende finale Club Brugge met 2-1. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1, maar in de verlenging maakten de Argentijnen het af. 

In de slotfase was Brugge-doelman Senne Lammens dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot werd nog net gekeerd. Organisator Johnny van den Berg tipte vooraf al deze twee ploegen als grote favorieten voor de toernooizege. ,,Mijn voorspelling is uitgekomen.‘’ Hij keek terug op een geslaagd toernooi. ,,Er waren meer toeschouwers dan vorig jaar.‘’

De Bruggelingen startten goed in de finale. Dat leverde de 1-0 op door Rik de Kuyffer. Boca Juniors nam daarna meer initiatief en maakte vlak voor tijd de 1-1 via spits Luciano Gimenez Alanda. Er werd in een hoog tempo gevoetbald. ,,Boca Juniors speelde alle wedstrijden in een hoog tempo‘’, merkte Van den Berg op. 

In de verlenging kopte Renzo Giampaoli zijn ploeg naar de winst. Boca Juniors won eerder de halve finale met 1-0 van Nottingham Forest, terwijl Club Brugge Sparta Rotterdam met 2-0 klopte. De Engelse jeugd pakte met een 4-0-overwinning op Sparta de derde plaats. 

Bij de Rotterdammers verdedigde de pas zeventienjarige Rijk Janse het doel. De jeugdkeeper uit Goes, afkomstig van JVOZ, zit nu drie seizoenen bij Sparta. Hij baalde van de tegendoelpunten. ,,Ik kan slecht tegen mijn verlies. Ik ging ook in de fout toen ik een tegenstander wilde uitkappen.‘’ Bij de overige treffers was de 1.88 meter lange doelman kansloos. ,,Ik vond het een leuk toernooi”, zei de havo-scholier. 

Minder succes

Bij NAC Breda kenden de Zeeuwse talenten Jan Paul van Hecke, Rico van Nielen en Yassine Azzagari minder succes. Hun team eindigde na de 5-1-nederlaag tegen Espanyol op de laatste plaats. Er had meer ingezeten. ,,De eerste poulewedstrijd tegen Nottingham Forest hadden we moeten winnen, maar de bal wilde er niet in‘’, meenden Van Nielen en Van Hecke. 

De linksachter en de centrumverdediger vonden het mooi om andere tegenstanders te ontmoeten. Van Hecke maakt komend seizoen deel uit van de eerste selectie van NAC. ,,Ik wil dan een basisplaats afdwingen.” Van Nielen blijft voetballen in de onder 19. 

Winnaar Boca Juniors misstaat zeker niet op de mooie erelijst. De ploeg uit Buenos Aires kreeg ook de wisselbeker. ,,Je hoopt dat ze terugkomen, maar die kans is niet groot. We vragen het wel‘’, aldus Van den Berg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement