Volledig scherm
michel Leonhart, nieuwe trainer van Oostburg. © Peter Nicolai

Bliksemstart Oostburg onder Michel Leonhart, trein van Clinge dendert door

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN In de vierde klasse A kende Oostburg onder de nieuwe trainer Michel Leonhart een bliksemstart in de wedstrijd tegen Hontenisse. Nog binnen het kwartier stond een 2-0-stand op het bord en hierin kwam in het resterende gedeelte geen verandering meer.

Koploper Clinge maakte op bezoek bij Groede geen fout en nam met een 3-1-zege de punten mee naar huis.  Omdat de overige ploegen dit weekeinde vrij waren, konden er weer enkele duels om de Pluym Cup worden afgewerkt. Hierin won Breskens met 3-1 in Sluis en leverde Koewacht-Hulsterloo een 3-2-eindstand op.

Oostburg-Hontenisse 2-0: Na vier minuten opende Jean-Renel Jansen al de score uit een hoekschop: 1-0. Jochem van der Meulen verdubbelde deze voorsprong nog voordat er een kwartier op de klok stond: 2-0. Hierna verzuimde de thuisploeg verder afstand te nemen tegen een stroef draaiend Hontenisse, dat al voor de thee twee wisselspelers inbracht. Na rust probeerde Hontenisse wel de bakens te verzetten, maar de bezoekers hielden de boel achterin dicht en stichtten zelf het meeste gevaar vanuit de omschakeling.

Groede-Clinge 1-3: ,,Een verdiende overwinning in een mooie en spannende wedstrijd‘’, keek Mario Vermeirssen terug op het eerste competitieduel van dit jaar. Chris Seghers, die eerder een inzet tegen de paal had zien eindigen, opende halverwege de eerste helft de score: 0-1. Kort hierna bepaalde Thomas Leegwater de stand halverwege op 0-2. De aansluitingstreffer van Bart van den Hemel vanaf de stip (1-2), direct na het begin van de tweede helft, gaf Groede weer wat moed. Een geconcentreerd spelend Clinge besliste het duel echter in de 65e minuut via Sven D'Hooghe: 1-3.