Volledig scherm
Julius Bliek. © Erik Pasman

Bliek ziet Go Ahead Eagles door oog van de naald kruipen tegen amateurs

KNVB-BekerVLISSINGEN - Go Ahead Eagles heeft ternauwernood de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-Beker bereikt. De eerstedivisionist kwam, met Julius Bliek uit Burgh-Haamstede op de bank, niet verder dan 1-1 tegen tweededivisionist IJsselmeervogels. Go Ahead won uiteindelijk na strafschoppen.

Na een doelpuntloze eerste helft zag het er na rust slecht uit voor bankzitter Bliek en zijn ploeg. De verdediger zag Robbert Olijfveld IJsselmeervogels in de vijftigste minuut op voorsprong brengen. Daarna duurde het lang voordat Go Ahead Eagles langszij kwam. Het was uiteindelijk Gino Bosz die de ploeg uit Deventer tien minuten voor tijd op gelijke hoogte schoot.

Met die 1-1-stand was een verlenging noodzakelijk, maar ook die bracht geen winnaar. Strafschoppen moesten daarom de doorslag geven. Het werd een spannende serie. Go Ahead Eagles miste als eerste, maar kwam wel als winnaar uit de bus. Na achttien strafschoppen stond het 6-7 voor de bezoekers. Bliek en zijn ploeg treffen nu FC Utrecht.