Volledig scherm
Thomas Ragut, trainer van de zaterdagtak van Vlissingen. © Marcelle Davidse

Bizarre goal helpt Vlissingen aan gelukkige zege op Brouwershaven

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Koploper Zeelandia Middelburg boekte in de vierde klasse A zaterdag alweer de tiende zege op rij. Ook Colijnsplaatse Boys moest aan de dadendrang van de ploeg van trainer Salim Ben Sellam geloven en verloor met 2-5. 

Vlissingen won in de laatste minuut met 3-2 door een curieus eigen doelpunt van Brouwershaven en MZVC was met 5-1 te sterk voor Cadzand. De wedstrijden Spui-Nieuwland, Schoondijke-SKNWK en FC de Westhoek-WIK’57 werden allen afgelast.

Colijnsplaatse Boys-Zeelandia Middelburg 2-5: De Middelburgse bezoekers waren voetballend beter, maar de thuisploeg hield goed stand. Na tien minuten spelen opende Hamza Zariouh de score met een raak schot vanaf het randje van het strafschopgebied. Een lange bal van achteruit werd door Koen van Os op waarde schot en hij zette Colijnsplaatse Boys weer op gelijk hoogte. Net voor rust kwam Zeelandia Middelburg weer op voorsprong door een treffer van Jorn Soethout. Colijnsplaatse Boys voetbalde goed mee, maar de koploper was kwalitatief sterker. Ruben van Winkelhof prikte de derde Middelburgse treffer in het doel en Niels Luteijn maakte er 1-4 van. Niek de Pau deed nog wat terug en aan het einde van de wedstrijd bepaalde Stijn But de eindstand op 2-5.

Brouwershaven-Vlissingen 2-3: Door de harde wind was goed voetbal eigenlijk onmogelijk, maar de Schouwese ploeg speelde ondanks een hoop afwezigen een goede wedstrijd. Via treffers van Martijn Dalebout en Max Jonker stond Brouwershaven binnen een half uur met 2-0 voor. Bryan Dorothea verkleinde de achterstand van Vlissingen door de 2-1 te maken. Na de pauze maakte jongeling Hicham Bouzambou de gelijkmaker. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar toen volgde een bizar eigen doelpunt. Brouwershaven-goalie Arnold Hanse hervatte het spel met een doeltrap en die vloog door de harde wind zo terug in zijn eigen doel. Een doelpunt wat achteraf volgens de spelregels niet geteld had mogen worden. Vlissingen-trainer Thomas Ragut maalde daar niet om: ‘’Het was zeker niet de beste wedstrijd van ons en lelijk winnen is ook wel eens lekker’'.

MZVC-Cadzand 5-1: De uitslag doet vermoeden dat het een makke was voor MZVC, maar dat was niet zo. Op het slechte veld was het voor beide ploegen lastig om fatsoenlijk te voetballen. De thuisploeg kwam op 1-0 door een treffer van Marnix de Pager. Cadzand kwam weer langs doordat Jordy Martlé de bal in het doel mikte. De Zeeuws-Vlamingen waren zestig minuten lang gelijkwaardig, maar toen gaf MZVC gas en liep het over Cadzand heen. Lars Huisson maakte de 2-1 en Matthijs van Belzen zorgde voor de 3-1. Dominic Cépèro schoot de bal vanaf randje zestien diagonaal in de kruising en het slotakkoord was weer voor Huisson. Na de winterstop zal Jacques Blijlevens weer voor de groep staan bij de Middelburgse ploeg.

  1. Vraagtekens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’
    PREMIUM

    Vraagte­kens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’

    AMSTERDAM - De uit Goes afkomstige Thomas van den Houten, oud-speler van onder meer Goes en Hoek, stapte na een kort nachtje donderdagochtend vroeg weer het kantoor van zijn werkgever Global Enterprises Partners binnen. ,,Ik heb niet heel veel geslapen’’, vertelde hij nog geen twaalf uur na het laatste fluitsignaal in de Arena. ,,Het was een fantastische ervaring, tegen een elftal dat echt next level is.’’ Maar hoe zat het nou met die schoenen?