Een aanval van Terneuzen tegen Philippine in de tweede helft.
Volledig scherm
Een aanval van Terneuzen tegen Philippine in de tweede helft. © Anne Hana

Bewogen en kleurrijke derby tussen Terneuzen en Philippine eindigt in balans

TERNEUZEN -  In een derby met alles erop en eraan hielden de derdeklassers Terneuzen en Philippine elkaar in evenwicht: 1-1. Scheidsrechter Wim Broekhoven trok zes gele kaarten, een rode kaart voor Terneuzen-speler Rob de Pooter en verzocht assistent-scheidsrechter William de Bruijn van Philippine zich te laten vervangen.

 1. Ter Leede-doelman De Vries: ‘Mensen die mij kennen weten dat ik geen racist ben’
  PREMIUM

  Ter Lee­de-doel­man De Vries: ‘Mensen die mij kennen weten dat ik geen racist ben’

  SASSENHEIM - Nee, Mark de Vries heeft geen lekker weekend achter de rug. De 34-jarige doelman van Ter Leede kwam zaterdagmiddag in het oog van een flinke storm terecht, nadat hij Hoek-speler Jonathan Constansia tijdens het duel in de derde divisie had toegebeten dat ‘hij zijn bek moest houden, met zijn zwarte kop’. Naar excuses zoekt De Vries niet, maar hij benadrukt wel dat hij geen racist is. ,,Mensen die mij kennen weten dat ik dat niet ben.’’
 2. Jeugdige ‘Dubbel D-tandem’ van Terneuzen is klaar voor derby met Philippine
  PREMIUM

  Jeugdige ‘Dubbel D-tandem’ van Terneuzen is klaar voor derby met Philippine

  TERNEUZEN - Niet genoeg power en passie, schooljongetjes, te weinig spelers die goed genoeg zijn. Kortom, het zou volgens de nieuwe Terneuzen-trainer Hubert van den Hemel een zwaar jaar worden voor de rood-zwarten. Het waren zijn woorden in een pittig krantenartikel na de bekeruitschakeling, maar in de competitie kent de zondag-derdeklasser een behoorlijk goede start met negen punten uit vier wedstrijden.