Barry van der Hooft
Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft © Camile Schelstraete

Beslissend zijn, zonder de bal te raken, dat is heerlijk

Deze week hing ik – in etappes – figuurlijk aan de lippen van Nico Dijkshoorn. De Amsterdamse schrijver en columnist was in Rotterdam te gast bij Martijn Krabbendam en Michel van Egmond, in de Dick Voormekaar Podcast. Om zijn nieuwe boek een klein beetje te promoten, maar gelukkig vooral om over voetbal te ouwehoeren. Het werd een 2,5 uur durende aflevering, die geen moment verveelde.

 1. Duiveland schiet na rust de spanning uit Schouwse strijd om play-off-ticket
  PREMIUM
  VIERDE KLASSE B

  Duiveland schiet na rust de spanning uit Schouwse strijd om play-off-tic­ket

  Duiveland had aan een zege genoeg om als derde te eindigen in de vierde klasse B. Concurrent FC de Westhoek’20 kon alleen maar hopen op een misstap, maar die maakte Duiveland zaterdag niet. De ploeg van trainer Jordy Heikens won met 7-2 van Colijnsplaatse Boys en kan zich nu op gaan maken voor de nacompetitie. De Westhoek deed zelf wat het moest doen en sloot het seizoen af met een 1-7-zege op Stavenisse.
 2. Bewogen middagje in de tweede klasse: ‘Wij hebben vandaag gestreden voor wat we waard waren’
  PREMIUM
  Tweede Klasse

  Bewogen middagje in de tweede klasse: ‘Wij hebben vandaag gestreden voor wat we waard waren’

  Door een 1-2-overwinning bij Zuidland redde De Meeuwen voorlopig het vege lijf als tweedeklasser. De komende weken moet blijken wat de afloop wordt. Voor zowel FC Axel als VCK is er duidelijkheid, al is het met de degradatie niet de gewenste. ,,Wij zijn in het zicht van de haven gestrand’’, baalde FC Axel-trainer Christoph Praet. ,,Dit is zo zonde. Wij hebben echt de ploeg niet om te degraderen’’, treurde VCK-trainer Aloys Meerman.
  Koudekerke, Zoutelande, Axel