Volledig scherm
Hicham Benhammou gaat deze week op voor een volgende prijs. © Said Ouasti

Benhammou breit het recht met finaleplaats

AMSTERDAM - Hicham Benhammou staat met de zaalvoetballers van ’t Knooppunt in de finale van de play-offs om de landstitel.

De trainer uit Tholen won maandagavond in de halve finale op de valreep met 4-3 van Volendam, waardoor hij met zijn Amsterdamse club vanaf vrijdag in de finale tegenover Hovocubo staat.

’t Knooppunt is titelverdediger en staat voor de derde keer in drie jaar in de finale. Voor Benhammou is het zijn eerste finale om de landstitel. Hij is aan zijn eerste seizoen bezig bij de club, nadat hij vorig seizoen na vijf jaar afscheid nam van Groene Ster Vlissingen.

Die finaleplaats kwamen de Zeeuwse coach en zijn team niet aanwaaien. Vorige week won de ploeg de eerste wedstrijd in en tegen Volendam met 5-2. Vrijdag verloor de ploeg echter verrassend op eigen veld met 3-4. ,,We hebben gefaald en krijgen maandag de kans om dat recht te breien’’, zei hij na afloop.

Daarom was een derde duel nodig dat de beslissing moest brengen. Daarin kwam ’t Knooppunt met 0-2 achter, maar die achterstand boog het keurkorps van Benhammou om in een 3-2-voorsprong. Door een late Volendamse goal leek er een verlenging te komen. Maar door een nóg latere goal van Tevfik Ceyar haalde ’t Knooppunt alsnog de finale.

Daarin kan Benhammou de tweede grote prijs van het seizoen halen. Eerder won hij met de club al de Super Cup (5-0 tegen Marlène). De succesvolle Europese campagne eerder dit seizoen wordt door de club ook hoog ingeschat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement