Volledig scherm
Casper van Eijck in het Erasmus Medisch Centrum. © Marco De Swart

Benefietduel bij Lewedorpse Boys

LEWEDORP - Voetbalvereniging Le­we­dorp­se Boys or­ga­ni­seert vrijdag 24 augustus de eerste editie van de Sjaak de Koon­ing Be­ne­fiet­wed­strijd. Die avond speelt het eerste elftal van de zaterdag-vierdeklasser tegen Kloetinge JO19. Tijdens de avond wordt een Feyenoord-shirt met handtekeningen van de eerste selectie geveild. De opbrengt gaat naar het goede doel Support Casper.

De stichting Overleven met Alvleesklierkanker van Casper van Eijck, clubarts van Feyenoord, zamelt geld in voor onderzoek naar de ziekte.

Iedere dag sterven in Nederland acht mensen aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De stichting wil daar veranderin in brengen, door onderzoek te steunen naar nieuwe behandelmethoden. Het op te halen streefbedrag is 10 miljoen euro en inmiddels is via verschillende acties voor Support Casper al ruim 5.6 miljoen euro opgehaald.

Lewedorpse Boys wil daar ook een bijdrage aan leveren en tegelijkertijd Sjaak de Kooning eren. ‘Mister Lewedorp’ was onder meer oud-voorzitter van de club en het gezicht van het dorp. In april 2016 overhandigde De Kooning zelf een cheque van 16.000 euro aan Casper van Eijck. Het bedrag was opgehaald bij een veiling van internationale duiven. Sjaak de Kooning overleed in mei 2017, één dag na zijn 67ste verjaardag.

ADO Den Haag

De benefietwedstrijd vormt ook de aftrap van het Me­mo­ri­al week­end in Lewedorp. Vrijdag start het programma om 17.00 uur, waarna de aftrap van het benefietduel om 19.00 uur is. Een dag later vindt de Stefan Moens Memorial plaats, een toernooi voor JO12-teams, met deelname van onder meer NAC Breda, ADO Den Haag en JVOZ. Zondag 26 augustus wordt de Roel Franse Memorial gespeeld. Bij de JO11-teams is dan ook onder meer AZ één van de deelnemers. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement