Volledig scherm
Saïd Bouzambou op archiefbeeld. © Peter v Ninhuys

Ben Sellam ziet Bouzambou en Oranje starten met remise tegen Roemenië

PIATRA NEAMT - Het Nederlands zaalvoetbalteam is het WK-kwalificatietoernooi begonnen met een remise. Derde keeper Youssef Ben Sellam zag zijn mede-Vlissinger Saïd Bouzambou en de andere ploeggenoten van Oranje 1-1 spelen tegen gastland Roemenië.

Nederland kwam vroeg in het duel op voorsprong. Met Bouzambou binnen de lijnen zorgde Mats Velseboer voor de 1-0 namens Oranje. Hij strafte een fout in de achterhoede van Roemenië, na 4 minuten en 54 seconden, keihard af. Lang konden de Nederlanders echter niet genieten van die voorsprong, want Roemenië maakte vier minuten later gelijk.

De jonge Ben Sellam, die niet in actie kwam, zag vanaf de zijkant dat zijn ploeggenoten op het veld bij vlagen flink onder druk stonden. Met name in de slotfase rammelden de Roemenen nadrukkelijk aan de poort. Toch slaagde Nederland erin de 1-1 in stand te houden, waardoor het de laatste WK-kwalificatieronde met een remise begon.

Als Nederland het wereldkampioenschap, dat volgend jaar wordt gespeeld in Litouwen, wil halen, moet het eerste of tweede worden in Roemenië. De groepswinnaars plaatsen zich direct voor de mondiale eindronde, vier nummers twee maken in de play-offs met elkaar uit wie er met de laatste twee toegangsbewijzen voor het WK vandoor gaan.