Volledig scherm
Youssef Ben Sellam (links) en Nabil Azzanagui in het shirt van het Nederlands team. © Frans van Pagee

Ben Sellam en Azzanagui sluiten EK af zonder punten

RIGA - Youssef Ben Sellam en Nabil Azzanagui hebben het Europees kampioenschap zaalvoetbal onder 19 puntloos afgesloten. Het Zeeuwse tweetal verloor met Oranje in de Letse hoofdstad Riga ook het derde en laatste groepsduel. Tegen de leeftijdsgenoten van Spanje werd het 5-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Spanje wisten Ben Sellam en Azzanagui, in clubverband actief bij Groene Ster Vlissingen, al dat de kans op een plek in de halve finale zéér klein was. De eerste groepsduels gingen namelijk al verloren. Tegen Oekraïne werd het 7-0, tegen Kroatië 6-0.

Die lijn zette het Nederlands team woensdagmiddag voort tegen Spanje. Opnieuw werd er met één tegengoal minder verloren dan in het vorige duel, maar zelf scoren lukte wederom niet: 5-0. Daardoor zit het Europees kampioenschap erop voor Ben Sellam en Azzanagui.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    VLISSINGEN – De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft Vlissingen-spelers Milton Roemeratoe en Karim Ben Sellam een straf opgelegd voor de incidenten waar de spelers bij waren betrokken tijdens het duel met FC Boshuizen. Ben Sellam kreeg de langste schorsing, bevestigt een woordvoerder van de tuchtcommissie tegenover deze krant. De reservedoelman van de zondag-eersteklasser moet in totaal vijftien maanden toekijken. Roemeratoe staat in totaal vier maanden aan de kant. Beide spelers hebben vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan.