Volledig scherm
Youssef Ben Sellam in actie namens Groene Ster Vlissingen © Paul ten Hacken

Ben Sellam en Azzanagui mogen zich opmaken voor EK

ZEIST - Goed nieuws voor Youssef Ben Sellam (18) en Nabil Azzanagui (17). De zaalvoetballers van eredivisionist Groene Ster Vlissingen behoren tot de (voorlopige) selectie van Oranje onder 19.

De ploeg van bondscoach Hjalmar Hoekema neemt van dinsdag 13 augustus tot en met zaterdag 17 augustus deel aan een vierlandentoernooi in Riga. De hoofdstad van Letland is volgende maand tevens het decor van het Europees kampioenschap.

Tijdens het vierlandentoernooi treft Nederland drie Oost-Europese opponenten: Moldavië, Wit-Rusland en het gastland. Op het EK in september - waar doelman Ben Sellam en Azzanagui mits fit dus bij zullen zijn - gaat Nederland de strijd aan met grootmachten Spanje, Oekraïne en Kroatië.

Tussen het vierlandentoernooi en het grote EK in, doen de nationale zaalvoetbaltalenten Zeeland aan. Op zaterdag 24 augustus speelt Oranje onder 19 in sporthal Baskensburg (Vlissingen) tegen België. Een dag later oefenen Ben Sellam en consorten wederom tegen België, maar dan in het Omnium in Goes.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken
  PREMIUM

  Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken

  DEN BOSCH - Een week geleden vertelde Istvan Bakx over zijn eerste weken bij Spakenburg, de club waar hij dit seizoen eigenlijk zou gaan voetballen. ,,Alleen als er nog iets moois en leuks op mijn pad komt, kan dat nog veranderen’’, zei hij toen met een knipoog. De contacten met Ajax Cape Town waren toen al gelegd, maar lange tijd leek een overgang naar Zuid-Afrika er niet in te zitten. Tot hij zondag werd gebeld en het licht alsnog op groen ging.
 2. Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  HOEK - Lieven Gevaert wordt de nieuwe trainer van HSV Hoek. De 42-jarige Belg is de opvolger van zijn landgenoot Hugo Vandenheede, die ruim twee weken geleden plotseling opstapte bij de derdedivisionist. Gevaert zat sinds begin mei zonder club, nadat hij was ontslagen bij fusielclub Mandel United. Twee weken geleden was Gevaert toeschouwer bij het oefenduel tussen Hoek en FC Knokke, zaterdag zag hij het bekerduel met SV TOP.