Volledig scherm
Youssef Ben Sellam in actie namens Groene Ster Vlissingen © Paul ten Hacken

Ben Sellam en Azzanagui mogen zich opmaken voor EK

ZEIST - Goed nieuws voor Youssef Ben Sellam (18) en Nabil Azzanagui (17). De zaalvoetballers van eredivisionist Groene Ster Vlissingen behoren tot de (voorlopige) selectie van Oranje onder 19.

De ploeg van bondscoach Hjalmar Hoekema neemt van dinsdag 13 augustus tot en met zaterdag 17 augustus deel aan een vierlandentoernooi in Riga. De hoofdstad van Letland is volgende maand tevens het decor van het Europees kampioenschap.

Tijdens het vierlandentoernooi treft Nederland drie Oost-Europese opponenten: Moldavië, Wit-Rusland en het gastland. Op het EK in september - waar doelman Ben Sellam en Azzanagui mits fit dus bij zullen zijn - gaat Nederland de strijd aan met grootmachten Spanje, Oekraïne en Kroatië.

Tussen het vierlandentoernooi en het grote EK in, doen de nationale zaalvoetbaltalenten Zeeland aan. Op zaterdag 24 augustus speelt Oranje onder 19 in sporthal Baskensburg (Vlissingen) tegen België. Een dag later oefenen Ben Sellam en consorten wederom tegen België, maar dan in het Omnium in Goes.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement