Volledig scherm
Salim Ben Sellam is één van de organisatoren van de Agard Cup. © Paul ten Hacken

Baskensburg is woensdagavond het strijdtoneel voor de Agard Cup 2017

VLISSINGEN - Aanstaande woensdag 27 december wordt in sporthal Baskensburg een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd ter nagedachtenis van Jacky Agard. De in 2011 overleden Agard heeft veel betekend voor de (zaalvoetballende) jeugd in Vlissingen en wordt nu geëerd met een toernooi. De organisatie is in handen van Salim Ben Sellam en Reguillo Vandepitte.

,,Jacky zorgde er altijd voor dat wij op vrijdagmiddag anderhalf uur gratis konden zaalvoetballen'', vertelt Groene Ster-speler Salim Ben Sellam. ,,Nederlandse jongens, Antilliaanse, Marokkaanse, Afghaanse; het maakte niet uit. Iedereen was welkom. Er wordt nog steeds lovend over deze bijzondere man gesproken. Jacky wilde zelf nooit op de voorgrond treden, maar wij willen hem op deze manier eren.''

Met acht teams is de Agard Cup 2017 volgeboekt. Veel bekende Zeeuwse (zaal)voetballers zijn woensdag van de partij in Baskensburg. Zo hebben onder anderen international Saïd Bouzambou (Groene Ster Vlissingen), zijn ploeggenoot Mourad Azzanagui, Khalid El  Hattach (Real Noorderwijk), Josimar Pattinama, Abdoe Abdenbi (beiden Groene Ster en Halsteren) zich ingeschreven. Ook de neven Giovanni en André Siereveld doen mee.

De Agard Cup 2017 begint woensdag om 18.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement