Volledig scherm
Matthew Lentink op archiefbeeld. © Ron Quinten

Basisspeler Lentink verliest met Aruba, nipte zege voor De Nooijer en Curaçao

VLISSINGEN - Met Matthew Lentink en Jeremey de Nooijer kende de Concacaf Nations League dit weekeinde twee Zeeuwse basisspelers. Lentink ging met Aruba met 0-1 onderuit tegen Guyana (in divisie B), terwijl De Nooijer en Curacao juist met 1-0 te sterk waren voor Haïti (in divisie A).

Voor het eerst sinds 2015 stond Goesenaar Lentink weer eens onder de lat in een interland van Aruba. Na 22 minuten werd hij geklopt. De keeper van zondag-eersteklasser VC Vlissingen hield zijn doel schoon in het restant van de wedstrijd, maar stapte toch als verliezer van het veld. Die ene treffer in de 22ste minuut bleek namelijk de winnende goal.

Oost-Souburger De Nooijer stapte door één doelpunt juist als winnaar van het veld. Hij was met Curaçao voor eigen publiek te sterk voor Haïti. De middenvelder van Al-Shamal SC uit Qatar zag ADO Den Haag-aanvaller Elson Hooi twintig minuten voor tijd de beslissende treffer maken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na nieuwe schouderblessure twijfelt Van Leiden over zijn voetbaltoekomst

    Na nieuwe schouder­bles­su­re twijfelt Van Leiden over zijn voetbaltoe­komst

    MIDDELBURG - Hoek moet het waarschijnlijk een week of zes zonder Gert-Jan van Leiden stellen. De centrale verdediger viel zaterdag in het uitduel met Ter Leede (3-2-nederlaag) na 74 minuten geblesseerd uit. De rechterschouder van Van Leiden schoot uit de kom en daardoor mist hij sowieso de derby van aanstaande zaterdag tegen Goes en de duels met VVSB, Dovo en Barendrecht. En het is de vraag of de Middelburger nog gaat voetballen, wanneer hij weer hersteld is.