Volledig scherm
Bart van den Hemel (nummer 10) was zondag de schrik van IJzendijke. © Unknown

Bart van den Hemel maakt met vijf goals gehakt van IJzendijke

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Groede heeft zondag in de vierde klasse A een vervolg gegeven aan de sterke eindsprint van de vorige voetbaljaargang die op een haar na leidde tot promotie. De ploeg begon het seizoen met een overtuigende 7-1-overwinning op IJzendijke via onder meer vijf treffers van Bart van den Hemel.

De eerste seizoenstreffer in deze klasse kwam echter niet op diens naam, maar op die van Dominique de Burger van Clinge in het uitduel bij Biervliet (0-3). Bij Oostburg tegen promovendus Sluis vierde Arjen Versluijs zijn terugkeer na een blessure met een treffer en een assist: 2-0. Breskens zag bij RIA W. een 3-0-voorsprong nog bijna verdampen (2-3) en Koewacht tegen Hontenisse eindigde door een treffer in de slotminuut in 0-1.

Groede-IJzendijke 7-1: De eerste helft kende de thuisploeg een licht overwicht, waaruit pas na ruim een half uur de openingstreffer van Wesley Steijaert viel: 1-0. Direct na de thee verdubbelde Toon van Parijs deze voorsprong (2-0), waarna Bart van den Hemel de 3-0 op het bord bracht. Na de 3-1 van Bas Wiersum verloor IJzendijke Max Calon met rood (2x geel), maar de ploeg ging desondanks op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er niet, maar de ruimte die hierdoor achterin bij de bezoekers ontstond werd optimaal benut door Bart van den Hemel met vier treffers: 7-1.

Biervliet-Clinge 0-3: De eer van de eerste seizoentreffer in deze klasse kwam na ruim tien minuten toe aan Domenique de Burger: 0-1. Biervliet drong hierna aan, maar de beste kansen bleven voor de bezoekers, waar de aanvallers hun vizier nog niet op scherp hadden staan. Nadat de thuisploeg kort na rust een reuzenkans op de 1-1 had laten liggen, kwam ook de tweede treffer van Clinge op naam van een centrale verdediger: 0-2 door Edwin van de Voorde. Het slotakkoord was voor Tim Vermeirssen die de eindstand op 0-3 bepaalde.

Oostburg-Sluis 2-0: De slechte voorbereiding van Oostburg leek in het eerste bedrijf nog een rol te spelen in het eerste bedrijf van de derby tegen promovendus Sluis. ,,Pas het laatste kwartier voor rust kwam er meer vertrouwen in de ploeg‘’, aldus Arjen Versluijs, de doelpuntenmachine van vorig seizoen die na een knieblessure zijn rentree maakte. Binnen enkele minuten na het begin van de tweede helft tekende Versluijs eerst zelf de 1-0 aan, om vervolgens na een fraaie aanval de assist te geven waaruit Jochem van der Meulen de eindstand op 2-0 kon brengen.

Koewacht-Hontenisse 0-1: Ondanks de domper van een tegentreffer in de slotminuut toonde Boudewijn Bonte van Koewacht zich na afloop een goede verliezer: ,,Wij hebben één of twee kansen gekregen in deze wedstrijd waarin een aanvallend Hontenisse steeds beter was. Bij ons stond de verdediging echter goed.‘’ Lang leek het duel op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, maar in de laatste minuut bezorgde Rob de Pooter de gasten alsnog drie punten.

RIA W-Breskens 2-3: Via treffers van Jan Meijaard en Nouredine Zaha (2x) leek de wedstrijd halverwege met een 0-3-tussenstand al beslist. Bovendien leverden de omzettingen bij de thuisploeg na de thee Breskens nog meer mogelijkheden op om verder uit te lopen, maar deze werden niet benut. De 1-3 van Tom de Smet bracht hoop bij de spelers van RIA W en onrust bij die van de gasten. Tollenay Sahin maakte er 2-3 van, waarna Tom de Smet in de slotfase de doelman tot een uiterste redding dwong om de gelijkmaker te voorkomen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
  DERDE DIVISIE/VIDEO

  Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

  RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.
 1. Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper
  video / TWEEDE KLASSE E

  Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper

  VLISSINGEN - Halverwege leek Yerseke met een 2-0-voorsprong nog op weg naar een stunt tegen koploper Nieuwenhoorn, maar de bezoekers zorgden er met drie goals na rust voor dat Yerseke toch met lege handen achter bleef. Oostkapelle/Domburg sloot de Walcherse derby met Arnemuiden (3-2) winnend af en Bruse Boys pakte drie punten in ‘s-Heer Arendskerke. MZC’11 won thuis met 2-1 van DBGC, waardoor de Zierikzeese ploeg oprukte naar de derde plaats op de ranglijst.
 2. Kapelle profiteert van glorieus optreden Zaamslag
  DERDE KLASSE Ae

  Kapelle profiteert van glorieus optreden Zaamslag

  VLISSINGEN - Kapelle is na de vijfde speelronde alleen koploper in de derde klasse A. Zelf won het team met 2-0 bij Patrijzen en daarmee profiteerde het vol van de nederlaag met dezelfde cijfers van Luctor Heinkenszand bij Zaamslag. Kapelle heeft een voorsprong van drie punten op zowel Luctor Heinkenszand als Zaamslag. Goes pakte de eerste driepunter van het seizoen en Nieuwdorp blameerde zich met een 2-2-gelijkspel tegen tien man van GPC Vlissingen. FC Dauwendaele won ruim van De Noormannen. Drie duels eindigden onbeslist.
 3. Tholense Boys doet te weinig met stunt van Duiveland
  DERDE KLASSE B

  Tholense Boys doet te weinig met stunt van Duiveland

  VLISSINGEN - Duiveland hield koploper Halsteren knap op 1-1. Pas een kwartier voor het einde kwamen de Brabanders langszij, uit een strafschop. Tholense Boys wist niet van de Halsterse misstap te profiteren en sloot ook af met een 1-1 remise, bij De Jonge Spartaan. Krabbendijke deed goede zaken met een 1-3-winst bij het volop in de problemen zittende Noad’67. ZSC’62 had aan een treffer van Justin Vaane genoeg voor de winst bij het nog puntloze Seolto: 0-1. WHS leed een verrassende nederlaag tegen Kogelvangers: 0-2.