Nabil Azzanagui (links) en Youssef Ben Sellam spelen met Oranje onder 19 een vierlandentoernooi in Letland.
Volledig scherm
Nabil Azzanagui (links) en Youssef Ben Sellam spelen met Oranje onder 19 een vierlandentoernooi in Letland. © PZC

Azzanagui scoort in Letland, Ben Sellam is nog niet fit

RIGA - Nabil Azzanagui was woensdagavond trefzeker voor Oranje onder 19, maar kon een nederlaag voor zijn ploeg niet voorkomen. Tijdens een vriendschappelijk toernooi in Letland gingen de Nederlandse zaalvoetballers in de slotfase met 6-4 onderuit.

Groene Ster-speler Azzanagui kon terugkijken op een prima wedstrijd en maakte ook een fraaie treffer. Het spel golfde op en neer en vlak voor tijd stond het 4-4. In de slotfase kreeg Oranje onder 19 vervolgens het deksel nog op de neus: 6-4.

Waar Nabil Azzanagui speeltijd kreeg, kwam Youssef Ben Sellam gisteravond niet in actie. Bij de doelman van Groene Ster schoot onlangs een duim uit de kom en daarbij raakte een pees flink beschadigd. Ben Sellam is normaliter eerste keus bij Oranje onder 19 en hoopt morgen wel weer in actie te kunnen komen, tegen Moldavië. Donderdag speelt het jeugdteam eerst nog de tweede wedstrijd van het vierlandentoernooi in Letland, tegen Wit-Rusland. Zaterdag volgt dan het laatste oefenduel.

Volgend weekend speelt Oranje onder 19 ook nog twee oefeninterlands in Zeeland. Op zaterdag 24 augustus is sporthal Baskensburg in Vlissingen het strijdtoneel voor het eerste duel met de leeftijdsgenoten van België. De aftrap is die middag om 16.00 uur. Een dag later volgt het tweede duel tussen Oranje en de Rode Duivels, in het Omnium in Goes (14.00 uur).

Oranje onder 19 is in voorbereiding op het jeugd-EK, dat in september ook in Letland wordt gespeeld. Ben Sellam en Azzanagui hopen dan opnieuw af te reizen naar Riga.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’
    PREMIUM

    ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’

    ROOSENDAAL - De afspraak vindt plaats op een bankje voor het station in Roosendaal, onder een stralende zon. Het is eind mei, de horeca is nog gesloten en Youssif Hamzaoui reist deze dag zoals altijd met de trein door Nederland. Onderwerp van gesprek? Zijn afscheid als voorzitter van Groene Ster Vlissingen, de zaalvoetbalclub waar hij zes jaar aan het roer heeft gestaan. ,,Binnen een vereniging heb je om de zoveel jaar bestuurlijk nieuw elan en dynamiek nodig.’’