Yassine Azzagari (rechts) viert een treffer van Mounir El Allouchi (links) in het duel met Jong Ajax.
Volledig scherm
Yassine Azzagari (rechts) viert een treffer van Mounir El Allouchi (links) in het duel met Jong Ajax. © BSR Agency

Azzagari en Van Hecke knokken zich met NAC langs Jong Ajax

AMSTERDAM - Vijf dagen na de verrassende overwinning op AZ in de KNVB beker, kwam NAC Breda maandagavond weer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Met de Zeeuwen Yassine Azzagari en Jan Paul van Hecke in de basis liet de ploeg in Amsterdam zien over veerkracht te beschikken. Jong Ajax werd na een 2-1-achterstand bij rust met 2-4 verslagen.

Voor rust was Jong Ajax de betere ploeg en dat drukte het uit in doelpunten van Danilo en Brian Brobbey. Vlak voor rust kwam NAC terug in de wedstrijd, door een treffer van Finn Stokkers. Na rust, met de wind stevig in de rug, werd de thuisploeg nauwelijks nog gevaarlijk en nam NAC het heft in handen. Mounir El Allouchi tekende met een prachtige treffer voor de 2-2, waarna Jordan van der Gaag na een fout van Ajax-doelman Dominik Kotarski de 2-3 maakte. Dat was een bijzondere treffer, want zijn vader Mitchell van der Gaag is trainer van Jong Ajax.

De Amsterdammers, die spits Brobbey geblesseerd zagen uitvallen, probeerden de gelijkmaker te forceren maar kregen in blessuretijd en vierde treffer om de oren. Kotarski schoot de bal richting El Allouchi, die met een prachtige goal van ruim veertig meter de 2-4 maakte. Azzagari en Van Hecke speelden allebei de hele wedstrijd en kregen ook allebei een gele kaart. NAC komt vrijdag opnieuw in actie, thuis tegen Almere City. De ploeg van Peter Hyballa heeft al een periodetitel op zak en staat nu zesde. Koploper Cambuur heeft veertien punten meer dan NAC.

 1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
  PREMIUM

  Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

  VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’
 2. Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil
  PREMIUM
  uit het archief

  Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil

  Nu het coronavirus iedereen aan huis bindt, duikt de sportredactie van de PZC in het rijke archief. Mooie verhalen uit het recente verleden komen nogmaals online. Vandaag: verslaggever Barry van der Hooft ging op bezoek bij trainer Kenny Verhoene in Jena. ,,Je weet niet hoe het loopt in het leven. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en dan is het ineens over. Daarom geniet ik heel erg van wat ik nu doe.”