Volledig scherm
AZ-trainer John van den Brom. © ANP Pro Shots

AZ reist met 23 spelers af naar Bruinisse voor duel met Zeeuws elftal

VLISSINGEN - Voor het Zeeuws elftal staat donderdag de laatste wedstrijd van deze zomer op het programma. AZ, verliezend bekerfinalist en de nummer drie van Nederland, is de tegenstander in Bruinisse (aftrap 19.30) en neemt 23 spelers mee.

John van den Brom kan tijdens de oefenwedstrijd tegen de beste amateurspelers van deze provincie beschikken over een aantal vaste krachten én nieuwkomers. De trainer van de Alkmaarders heeft bijvoorbeeld de van Ajax overgekomen verdediger Leon Bergsma tot zijn beschikking. 

Ook spits Fred Friday is weer terug bij AZ. Hij werd afgelopen seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam, waarmee hij uit de eredivisie degradeerde. Andere bekende namen die afreizen naar Schouwen-Duiveland zijn keeper Marco Bizot, verdediger Ron Vlaar, middenvelder Guus Til en aanvaller Oussama Idrissi.

Sterspeler Alireza Jahanbakhsh is er niet bij tijdens het treffen met het Zeeuws elftal. De aanvaller kwam met Iran in actie tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland en geniet nog van zijn vakantie. Het is bovendien de vraag of hij überhaupt nog bij AZ te zien gaat zijn. De topscorer van de eredivisie van afgelopen seizoen staat in de belangstelling van diverse clubs uit het buitenland.

De selectie van AZ voor het duel met het Zeeuws elftal ziet er als volgt uit: Marco Bizot, Jonas Svensson, Ron Vlaar, Thomas Ouwejan, Fredrik Midtsjo, Teun Koopmeiners, Guus Til, Pantelis Hatzidiakos, Owen Wijndal, Rody de Boer, Mats Seuntjens, Myron Boadu, Oussama Idrissi, Leon Bergsma, Tijjani Reijnders, Jasper Schendelaar, Mees Hoedemakers, Koen Bucker, Vince Gino Dekker, Joris Kramer, Ricardo van Rhijn, Kenzo Goudmijn, Fred Friday.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement