Avontuur Krabbendijke en Tholense Boys beperkt tot één seizoen

NACOMPETITIE 2E/3E KLASSE | VIDEOVLISSINGEN - Door een 0-1-nederlaag op eigen veld tegen Prinsenland is Tholense Boys na één seizoen weer gedegradeerd uit de tweede klasse. Ook Krabbendijke daalt af, na de 0-3-thuisnederlaag tegen derdeklasser Walcheren. 

Vier ploegen strijden nog door om één plek in de tweede klasse. Die strijd gaat tussen Zaamslag, dat met 4-0 won bij het Dordtse DFC, Luctor Heinkenszand (7-1 zege op WHS), Walcheren (dat Krabbendijke dus liet degraderen) en Prinsenland.

Zaamslag neemt het in de halve finale van de nacompetitie op eigen veld op tegen Prinsenland. In het andere duel ontvangt Luctor Heinkenszand Walcheren. Beide ploegen ontmoetten elkaar dit seizoen al twee keer in de derde klasse A.

Tholense Boys-Prinsenland 0-1: ,,Het doet pijn. We hebben vier jaar intensief en hard met elkaar gewerkt en nu moet je constateren dat het aan het einde van de rit net niet goed genoeg is’’, concludeerde Tholense Boys-trainer Erwin de Nijs. Tegen Prinsenland kreeg de ploeg van de naar Halsteren vertrekkende trainer in de eerste twintig minuten een paar mogelijkheden die niks opleverden. De Nijs: ,,Daarna werd het slordig en na rust kreeg Prinsenland de betere kansen. Wij konden weinig gevaar stichten. Prinsenland heeft verdiend gewonnen. Dat was de minst slechte ploeg.’’ Danny Verhoeven werd matchwinnaar voor de fusieclub. Hij kopte raak uit een vrije trap. Voor Tholense Boys is het uithuilen en opnieuw beginnen. ,,Ik kan en wil die jongens niks verwijten. Ik heb hier vier jaar uitstekend kunnen werken. Dit seizoen hebben we misschien wel tien klappen gehad en telkens zijn we weer doorgegaan. Maar om te winnen moet je voorin specifieke kwaliteiten hebben en daar ontbrak het bij ons aan. Maar, dat heb ik ze net ook gezegd, het komt weer goed met Tholense Boys. De groep is nog heel jong en een compleet Tholense Boys hoort gewoon in de tweede klasse thuis’’, besloot De Nijs.

Volledig scherm
Tholense Boys (gele shirts) is zaterdag gedegradeerd. © Peter Nicolai

Krabbendijke-Walcheren 0-3: Behalve Tholense Boys keert ook Krabbendijke komend seizoen niet terug in de tweede klasse E. Die ploeg verloor op eigen veld met liefst 0-3 van Walcheren, dat derde was geëindigd in de derde klasse A. De Vlissingers leken in die klasse aanvankelijk de belangrijkste titelkandidaat, wonnen ook de eerste periode, maar kwamen in een dip terecht en moesten te strijd om het kampioenschap aan 's-Heer Arendskerke (dat eerste werd) en Luctor Heinkenszand laten. Maar in de nacompetitie had Walcheren het vizier weer op scherp staan. In de 41ste minuut zette spits Gino Zupelli de ploeg op voorsprong. Bart Chermin maakte er twee minuten na rust 0-2 van en een dik kwartier voor tijd deelde Daryl Hollander de genadeklap uit aan Krabbendijke, dat na één seizoen alweer terugkeert naar de derde klasse.

DFC-Zaamslag 0-4: DFC uit Dordrecht, dat in de derde klasse B tot aan de slotdag mee streed om het kampioenschap, zag dat Zaamslag halverwege de eerste helft de betere ploeg werd. Na een halfuur spelen kwam de ploeg van trainer Dominique D’Hooge via Niek Luim aan een 0-1-voorsprong. Uit een corner van Juriën Dam scoorde Wout Hamelink met een halve omhaal in de 36ste minuut al de 0-2. DFC maakte in de tweede helft vooral een uitgebluste indruk. Nadat eerst een goal van Koen Post wegens buitenspel werd afgekeurd was het in de 75ste minuut weer wel raak voor Zaamslag. Uit een corner van Dam kopte Roy van der Staal de bal richting Niek Luime. Die kopte achterwaarts en de bal ging via de onderkant van de lat in het doel: 0-3. Een minuut voor tijd zorgde Luime, onder toeziend ook van de prima leidende scheidsrechter Felix, op aangeven van invaller Joost Simons, ook nog voor de 0-4.

Luctor Heinkenszand-WHS 7-1: Het WHS van trainer Leon de Witte kreeg een oorwassing van de fusieploeg uit de derde klasse A. ,,We zaten al heel snel in een zetel’', redeneerde Luctor-trainer Serge Beulens. Na negentien seconden opende Barry Olierhoek al de score en in de vierde minuut zorgde Martijn Simonse al voor de 2-0. Met een afvallende bal uit een corner schoot Rutger van Rossum in de 32ste minuut al de 3-0 binnen. Beulens: ,,In de rust heb ik gezegd dat ze het balletje moeten laten rondgaan en de kopjes bij elkaar houden.’' Toch kwam WHS via de ingevallen Glenn Fase vijf minuten na het begin van de tweede helft terug tot 3-1. In de 55ste minuut gooide Simonse met de 4-1 het duel definitief op slot. Beulens: ,,Daarna leek WHS op een ploeg die de handdoek had gegooid.’' Door doelpunten van Van Rossum en twee keer Barry Olierhoek, waarvan de laatste na een combinatie met zijn broertje Rick, liep de Heinkenszandse formatie uit naar de zevenklapper.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement