Volledig scherm
PREMIUM
Mitchell de Nooijer was zondag belangrijk voor Philippine. © Mark Koenraadt

Assistkoning Mitchell de Nooijer speelde met meer pijn dan plezier

PHILIPPINE - Vier assists binnen 74 minuten zijn slechts een tussenstop voor de jonge spelmaker Mitchell de Nooijer. ,,Uiteindelijk wil ik profvoetballer worden.’’

Vader-zoon-verhalen in het voetbal. Er zijn legio voorbeelden te noemen. Vaak heeft junior veel weg van senior. Denk aan Pierre en Sydney van Hooijdonk. Beiden staan bekend om hun fraaie traptechniek. Maar iedereen bewandelt een andere route. Zo ook Mitchell de Nooijer, zoon van ex-prof Dennis.

De achttienjarige speler van Philippine is dit seizoen een blikvanger in de derde klasse. Zondag won hij met zijn team met 2-4 bij Victoria’03. Alle aandacht ging uit naar Sebastian de Meijer, die een hattrick scoorde. Maar eigenlijk was één speler nóg bepalender: Mitchell de Nooijer, afgelopen zomer overgekomen van JVOZ.

Met vier (!) assists etaleerde hij zijn klasse. ,,Het ging wel goed’’, zegt De Nooijer daags na het treffen bescheiden. Dat hij vier keer aangever was, vindt De Nooijer niet eens de grootste winst. De jonge middenvelder annex aanvaller speelde eindelijk weer zonder pijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement