Volledig scherm
Arnemuiden (rood-zwart), hier in actie tegen Vlissingen, werd zaterdag groepswinnaar in poule A van het BSC-toernooi. © Lex De Meester

Arnemuiden voortvarend van start op Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Op de eerste dag van de Borsele Sloepoort Cup heeft Arnemuiden zich laten gelden. In Nieuwdorp, waar zaterdag poule A in actie kwam, werd de zaterdag-tweedeklasser ongeslagen groepswinnaar.

Het duurde even voordat de eerste treffer van deze editie van het BSC-toernooi gemaakt werd. De eerste twee wedstrijden in poule A eindigden allemaal in 0-0. Thuisclub Nieuwdorp en Walcheren hielden elkaar exact in evenwicht en ook bij Arnemuiden-DwO'15 kwam geen winnaar.

Pas in de tweede speelronde werd de ban gebroken. Daniël van 't Westeinde scoorde namens Arnemuiden - tegen Walcheren - en liet zo het netje voor de eerste keer bollen in Nieuwdorp. Uiteindelijk werd het 2-1, terwijl Nieuwdorp DwO'15 met 1-0 versloeg, door een goal van Jeffrey de Vos.

Nieuwdorp en Arnemuiden mochten daardoor in de laatste wedstrijd met elkaar gaan vechten om de groepswinst. De geelhemden kwamen uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Het werd 2-0 voor de Walcherse ploeg. Walcheren won tegelijkertijd van DwO'15: 1-0.

Zo speelde Arnemuiden zeven punten bij elkaar en werd het groepswinnaar in Poule A. Op basis van doelsaldo werd Walcheren tweede en Nieuwdorp derde (beiden vier punten). DwO'15 pakte maar één puntje en sloot de zaterdag af als hekkensluiter in groep A.

Maandagavond komen de ploegen uit poule B in actie. Dat zijn De Meeuwen, Patrijzen, Yerseke en MZVC. Een dag later spelen Zeelandia Middelburg, Vlissingen (za), Oostkapelle en RCS in de Walcherse poule C tegen elkaar. Zaterdag volgt de afsluitende finaledag.

Uitslagen

SV Nieuwdorp-Walcheren 0-0 (0-0).

DwO'15-Arnemuiden 0-0 (0-0).

Nieuwdorp-DwO'15 1-0 (0-0). 8. Jeffrey de Vos 1-0.

Arnemuiden-SV Walcheren 2-1 (1-0). 5. Daniel van 't Westeinde 1-0, Ronaldo Meijer 2-0, Gino Zupelli 2-1.

Nieuwdorp-Arnemuiden 0-2 (0-1). 5. Arjan Maas 0-1, 22. Ronaldo Meijer 0-2.

DwO'15-Walcheren 0-1 (0-1). 15. Daryl Hollander 0-1.

Eindstand groep A: 1. Arnemuiden, 2. Walcheren, 3. Nieuwdorp, 4. DwO'15.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement