Volledig scherm
Tholense Boys (geel-zwart) en Arnemuiden speelden eerder deze maand tegen elkaar in de competitie. Nu spelen ze allebei in de nacompetitie. © Leo Adriaansen

Arnemuiden en Tholense Boys zijn er weer bij

RUDESTATSTholense Boys en Arnemuiden doen wéér mee. Voor de zestiende keer staan beiden aan de start van de nacompetitie. Geen enkele Zeeuwse club heeft zijn reguliere seizoen vaker verlengd.

Volledig scherm
Zeeuwse clubs met meeste deelnames aan de nacompetitie. © Rudy Boogert

Arnemuiden speelt voor promotie naar de eerste klasse. In de eerste ronde gaat de ploeg zaterdag op bezoek bij VVGZ in Zwijndrecht. Van de voorgaande vijftien nacompetities speelde het dertien keer voor promotie; één keer slaagde die missie (in 2014).

Tholense Boys speelt om zich te handhaven in de tweede klasse, te beginnen zaterdag thuis tegen Prinsenland. Voor Tholense Boys wordt het de vierde keer dat het in de nacompetitie strijdt tegen degradatie. Eén keer ging dat mis, in 2007 in een finale met Serooskerke.

De enige andere club in de top die dit seizoen ook nacompetitie speelt, is Goes. Die ploeg is aan zijn veertiende nacompetitie bezig. Opmerkelijk daarbij is dat de ploeg acht keer nacompetitie speelde in de afgelopen tien seizoenen. Dat is het hoogste aantal deelnames in die periode.

Volledig scherm
© PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bij Hoek weten ze wat de wensen zijn van Lieven Gevaert
    PREMIUM

    Bij Hoek weten ze wat de wensen zijn van Lieven Gevaert

    HOEK - Naast de trainingen die hij deze week verzorgde, voerde Lieven Gevaert de afgelopen dagen ook meerdere gesprekken. Met Nico Boussen, voorzitter van de sponsorstichting, sprak hij onder meer over de voorwaarden om langer bij Hoek te blijven. En met Jacky Lambert en Ferdie Hermans, die deel uitmaken van de technische commissie, vond onder meer een evaluatie van de selectie plaats. ,,Het waren vruchtbare gesprekken’’, vertelde de Belgische trainer.