Volledig scherm
Arnemuiden en Oostkapelle wensen elkaar succes voorafgaand aan de derby van zaterdag. © Lex De Meester

Arjen Pattenier al jaren pestkop van Arnemuiden

RUDESTATSWie anders dan Arjen Pattenier velde zaterdag het vonnis over Arnemuiden. De speler van Oostkapelle is al jarenlang een plaag voor de vissersploeg. Of ze elkaar in de eerste, tweede of derde klasse tegenkwamen, Pattenier was de pestkop voor Arnemuiden.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Pattenier heeft inmiddels in acht wedstrijden gescoord tegen Arnemuiden (zie tabel hiernaast). Daarin heeft hij tien keer gescoord en als hij scoorde, verloor hij nooit. Nog opmerkelijker: zes van de acht wedstrijden betroffen uitwedstrijden. Zoals eerder beschreven won Arnemuiden deze eeuw deze derby thuis nog nooit.

Zaterdag was dat niet anders. Oostkapelle poetste een vroege achterstand weg via Rick Maljaars, waarna Arjen Pattenier uit een vrije trap de winnende 2-1 maakte. Opmerkelijk genoeg won Oostkapelle daarmee voor de vierde keer op rij met 1-2 in Arnemuiden.

Geloof het of niet, maar het was pas de eerste treffer dit seizoen van Arjen Pattenier. En dat voor een speler die vrijwel elk seizoen garant staat voor een doelpuntentotaal in de dubbele cijfers. In de afgelopen tien seizoenen lukte hem dat slechts één keer niet. Oostkapelle degradeerde toen uit de tweede klasse.

Dit seizoen is alles anders. Behalve dat Pattenier niet zo veel scoort als voorgaande jaren doet Oostkapelle gewoon bovenin mee! De ploeg is na zaterdag (qua verliespunten) zelfs de eerste achtervolger van koploper De Meeuwen, dat na de winterstop het ritme van ervoor kwijt is.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement