Honoré Neefs (staand, derde van links) met de succesploeg van HVV'24 die in in 1964 promotie naar het hoogste amateurniveau afdwong. foto archief PZC, ZB, Beeldbank Zeeland, recordnummer 141095
Volledig scherm
PREMIUM
Honoré Neefs (staand, derde van links) met de succesploeg van HVV'24 die in in 1964 promotie naar het hoogste amateurniveau afdwong. foto archief PZC, ZB, Beeldbank Zeeland, recordnummer 141095 © archief PZC, ZB, Beeldbank Zeeland, recordnummer 141095

‘Als jij kan vijftig keer balletje wip, jij terugkomen’

NECROLOGIEVLISSINGEN - Een kapotte scooter maakte een einde aan het profavontuur van Honoré Neefs bij Willem II. Dat paste wel bij de kleurrijke voetballer uit Hulst. Zondag overleed hij op 86-jarige leeftijd.

Honoré Neefs was in 1955 één van de eerste Zeeuwse profvoetballers. Op zijn veertiende speelde hij al in het eerste van HVV’24, dat toen nog Hulst heette. Hij ontwikkelde zich rap tot een gevreesd schutter. ‘Balvaardig, spectaculair en met tor-instinct’ zoals zijn jongere broer Rudy in een jubileumboek van HVV’24 schreef.

Halverwege de jaren vijftig vervulde hij zijn dienstplicht in Roosendaal, als sergeant bij de commando’s. Betaald voetbal kwam in die tijd uit zijn knop. Het plaatselijke RBC wilde Neefs graag inlijven. Maar toen kwam Willem II. Het grote Willem II. Die club was in 1955 immers net landskampioen geworden.