‘Als je nu nog wisselspeler bent bij VC Vlissingen, moet je je zorgen maken’

voetbal vodcastVLISSINGEN - Met slechts twaalf spelers reisden de voetballers van VC Vlissingen gisteren af naar Rijpwetering voor het duel met ROAC. De door blessures en schorsingen geplaagde selectie van Kevin Hollander nam drie punten mee door een doelpunt van Thomas de Rijke (0-1). ,,Als er zo weinig spelers beschikbaar zijn en je dan nog wissel staat, moet je je als speler zorgen maken” zegt Barry van der Hooft in de Voetbal Vodcast van deze week.

De spelersperikelen bij de zondag-eersteklasser is één van de onderwerpen die Juriën Dam aansnijdt in zijn gesprek met Van der Hooft. Ze hebben het ook over de klinkende zege van Hoek bij Sparta Nijkerk (2-5), de winst van Goes op DVS’33 (3-1) en de haperende motor van Kloetinge, dat met 1-1 gelijkgespeelde. Over wie ze ook praten: verdediger Jan Paul van Hecke die sterk bezig is bij NAC. Of de Arnemuidenaar volgend seizoen nog in Breda speelt? Van der Hooft denkt van niet.

Beluister het gesprek hieronder als podcast: 

Juriën Dam en Barry van der Hooft (rechts)
Volledig scherm
Juriën Dam en Barry van der Hooft (rechts) © PZC
 1. Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil
  PREMIUM
  uit het archief

  Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil

  Nu het coronavirus iedereen aan huis bindt, duikt de sportredactie van de PZC in het rijke archief. Mooie verhalen uit het recente verleden komen nogmaals online. Vandaag: verslaggever Barry van der Hooft ging op bezoek bij trainer Kenny Verhoene in Jena. ,,Je weet niet hoe het loopt in het leven. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en dan is het ineens over. Daarom geniet ik heel erg van wat ik nu doe.”
 2. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
  PREMIUM
  video

  Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

  TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”