Volledig scherm
© PZC

Aftellen naar in ere herstelde derby

RUDESTATSZaterdag wordt eindelijk de Zeeuws-Vlaamse dorpenderby tussen Spui en Cadzand weer gespeeld. Vorig seizoen zat-ie eraan te komen toen Cadzand terugkeerde in het standaardvoetbal, maar toen zaten de clubs in verschillende vierde klassen. Maar zaterdag is het zo ver! RudeStats blikt vooruit.

3171

Het is zaterdag 3171 dagen geleden dat Spui en Cadzand voor het laatst in de competitie tegenover elkaar stonden. Dat is dik 8 jaar geleden ( 4 april 2009) en Spui won met 3-1 door onder meer twee goals van Veli Eryürük.

15

Angelo Martlé van Cadzand is met 15 doelpunten de productiefste speler in de derby van de afgelopen 25 jaar. Martin Kalisvaart is de productiefste derbyspeler van Spui.

9

Kevin Zegers is met 9 doelpunten dit seizoen de clubtopscorer van Spui, terwijl Rik van Hijfte dat momenteel bij Cadzand is met 6 treffers.

8

Spui is al 8 competitiewedstrijden ongeslagen tegen Cadzand. De laatste zege van Cadzand dateert van mei 2003. Een doelpunt van Guido Raynard volstond toen voor de zege (0-1).

5

Spui en Cadzand hebben dit seizoen allebei vijf keer verloren in tien competitiewedstrijden. Vooral het verschil in doelsaldo valt op: Spui 29 om 28 (+1), Cadzand 14 om 31 (-17).

3

Vorig seizoen had het Zeeuwse voetbal drie clubs die laatste werden in de laagste standaardklasse. Die clubs kwamen alledrie uit Zeeuws-Vlaanderen: Terhole (vijfde klasse zondag) en de kemphanen van zaterdag: Spui (vierde klasse A zaterdag) en Cadzand (vierde klasse B zaterdag).

2

Het verschil tussen beide op de ranglijst is slechts twee punten. Spui staat zevende, Cadzand negende. De teams worden door vier punten van elkaar gescheiden (13 om 9).

1

Wat is de waarde van het eerste doelpunt in de derby? In de derby’s sinds 1990 (32 in totaal) kan Spui bogen op de beste cijfers: opende Spui de score, dan heeft de ploeg nimmer verloren. Bij Cadzand is dat minder een zekerheidje (zie tabel).

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon
    PREMIUM

    Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon

    LISSABON - Zondag zag hij vanaf de tribune hoe Bas Dost met twee goals de overwinning tegen Chaves (2-1) binnensleepte. Een dag later werd hij in de schaduw van Marcel Keizer gepresenteerd als assistent van de nieuwe hoofdtrainer, dinsdag stonden de Nederlanders voor het eerst met de door interlands uitgedunde selectie van Sporting op het trainingsveld. Roy Hendriksen gaf zijn ogen en oren de afgelopen dagen goed de kost en weet dat dit een prachtige stap is. ,,Alles is hier aanwezig om topprestaties te leveren’’, zei de 49-jarige Middelburger.