Adri van Hanegem op de plaats waar hij in zijn jeugd urenlang zoet was met een bal en zijn vrienden: De Koer in IJzendijke.
Volledig scherm
PREMIUM
Adri van Hanegem op de plaats waar hij in zijn jeugd urenlang zoet was met een bal en zijn vrienden: De Koer in IJzendijke. © Kelly Thans

Adri van Hanegem (370 doelpunten): Kippe kraait victorie

VOETBALBIJLAGEIn de aanloop naar de voetbalcompetitie bracht de PZC deze maand een bijlage uit met interviews en andere achtergrondverhalen. De Zeeuwse topscorer aller tijden, Adri van Hanegem, werd geportretteerd. Lees het hier.

 1. Thoolse invaller beleeft uitersten tijdens bliksemoptreden in de hoofdmacht
  PREMIUM

  Thoolse invaller beleeft uitersten tijdens bliksemop­tre­den in de hoofdmacht

  THOLEN - In een kwartier tijd maakte hij zowat alles mee, van de grootste vreugde tot diep verdriet. Dimitri Vroegop (22), doorgaans aanvaller in het tweede elftal, kwam zaterdag als invaller bij Tholense Boys in het veld. Om er tegen Klundert meteen twee in te leggen, waarvan één het predicaat wereldgoal kreeg. Nauwelijks was het juichen verstomd of Vroegop moest er af, zwaar geblesseerd zo leek het. ,,Gelukkig valt de schade achteraf gezien mee.’’
 2. Arno Wauters (331 doelpunten): Bossche baas van de buurt
  PREMIUM

  Arno Wauters (331 doelpunten): Bossche baas van de buurt

  Het is een tafereeltje dat je op elk trapveldje ziet. Twee spelers op de doellijn van een kapot gespeelde tegenstander die elkaar het doelpunt gunnen. Soms gaat één van de twee nog even door de knieën om de op de grond liggende bal binnen te koppen. #vernedering. Soms is het de ster van de buurt die iedereen die middag al tig keer heeft gedold en die zijn ploeggenoot die bij het poten als laatste gekozen is, ook wil laten meedelen in het succes. #verdeelenheers.