Volledig scherm
Sylvana Tieleman (rechts) gaat van Sparta/JVOZ naar IJzendijke. © Peter Nicolai

Acht nieuwelingen en een derde elftal voor vrouwentak IJzendijke

IJZENDIJKE - Bij IJzendijke hebben ze tijdens de overschrijvingsperiode voor amateurvoetballers niet stilgezeten. De vrouwenafdeling krijgt er acht speelsters bij, waardoor er volgend seizoen drie vrouwenploegen ingeschreven kunnen worden voor de competitie.

Sylvana Tieleman is misschien wel de bekendste aanwinst van IJzendijke. De tweelingzus van Sharona Tieleman, bij ADO Den Haag actief in de eredivisie, komt over van Sparta/JVOZ. Eerder kwam ze uit voor onder meer Vogelwaarde, Terneuzen, Smerdiek en de belofteploeg van KAA Gent. Manon de Ruijsscher maakt eveneens de overstap van Sparta/JVOZ naar IJzendijke.

De Zeeuws-Vlaamse eersteklasser krijgt ook versterking van twee speelster van Dauwendaele, dat zaterdag de finale om promotie naar de tweede klasse verloor. Lotte Elenbaas en Mindy Hengst laten Middelburg achter zich voor een Zeeuws-Vlaams avontuur. Verder spelen ook Tessa Heijens (Breskens), Anouk Schieman (FC Axel) en Cheng Man (KAA Gent) volgend seizoen voor IJzendijke. 

Eerder werd al bekend dat Solange de Smit, die sinds haar vertrek bij eredivisionist Excelsior Barendrecht clubloos was, na de zomer het shirt van IJzendijke draagt. Daarmee komt het aantal nieuwelingen op acht. ,,En de rest van de selectie blijft ook’’, laat Nico Knol, komend seizoen de trainer, weten. ,,We gaan aankomend seizoen met drie vrouwenelftallen de competitie in.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.