Achraf Laabich loodst Groene Ster Vlissingen naar stunt tegen koploper

VideoVLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen zorgden vrijdag voor een daverende verrassing in de eredivisie.

De Zeeuwse ploeg versloeg in de Baskensburg de ongeslagen koploper asv Lebo met 4-3. De grote man bij Groene Ster Vlissingen was Achraf Laabich met drie doelpunten waaronder de winnende.

Zoals inmiddels bijna vertrouwd dit seizoen kwam Groene Ster eerst op achterstand. Rachad Madi was de doelpuntenmaker van de Amsterdamse koploper.

Maar zoals de hele avond zou blijken, liet de Vlissingse ploeg van trainer Youssef el Badey zich daardoor niet van de wijs brengen. Achraf Laabich zorgde kort voor rust voor de eerste gelijkmaker.

Na de pauze kwam Groene Ster nog twee keer op achterstand (via Ike Neil en Omar Tissoudali), maar opnieuw Laabich en Salim Sandee trokken de balans weer in evenwicht.

De Baskensburg gonsde als vanouds en voelde dat er een stunt in zit. Twee minuten voor het einde zorgde man of the match Laabich voor de eerste Zeeuwse voorsprong. En die hield stand.

Amicitia

Net als een week eerder bij de 4-1-overwinning op White Stones stonden Laabich en Sandee garant voor doelpunten. Sandee scoorde in beide duels één keer, Laabich vorige week twee keer en nu zelfs drie keer.

Twee seizoenen geleden scoorde Laabich ook al eens drie keer voor Groene Ster, toen tegen Amicitia, tegenwoordig Tigers Roermond.

Voor Groene Ster Vlissingen betekende het de derde overwinning van het seizoen, de eerste in een thuiswedstrijd. De ploeg mag zich in één klap een middenmoter noemen. Misschien wel een subtopper, want de achterstand op koploper Lebo is slechts drie punten.

Over drie weken (op vrijdag 1 november) speelt Groene Ster pas zijn volgende wedstrijd. In opnieuw een thuiswedstrijd is landskampioen Hovocubo (dat nu de minste verliespunten heeft in de eredivisie) de tegenstander.

Volledig scherm
Achraf Laabich, vrijdagavond de ster van Groene Ster Vlissingen, is op het veld een gewaardeerde kracht van Dosko in Bergen op Zoom. © Pix4profs/Iman Fase
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement