Volledig scherm
Ilham Abali (links) met Oranje onder 19 in actie tegen Duitsland. © BSR Agency

Abali in voorlopige selectie voor toernooi in Verenigde Staten

ZEIST - Ilham Abali uit Vlissingen is opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje onder 18, dat in januari deelneemt aan een sterk bezet vierlandentoernooi in de Verenigde Staten. De definitieve selectie voor het USA Tournament wordt op 6 januari bekendgemaakt. Het Nederlandse meidenteam zal het in Amerika opnemen tegen het gastland, Noorwegen en China.

De 17-jarige Abali, die voor ADO Den Haag speelt en normaliter deel uitmaakt van Oranje onder 19, is één van de 29 speelsters in de voorlopige selectie. Oud-voetbalsters Roos Kwakkenbos zal eind januari als coach van de selectie fungeren. De wedstrijden worden tussen 25 en 31 januari gespeeld op de Premier Sports Campus in Lakewood Ranch (Florida).

Nederland dankt de uitnodiging voor het USA Tournament aan de finaleplaats van Oranje onder 17 op het Europees kampioenschap in mei. Ook Duitsland, dat in Bulgarije ten koste van Oranje de titel voor zich opeiste, ontving een invitatie van de Uefa, maar was verhinderd. De plek van Duitsland is overgenomen door Noorwegen, dat in deze leeftijdscategorie bovenaan de coëfficiëntenlijst staat.