Volledig scherm
PREMIUM
De opkomst van de spelers bij Kloetinge-Rijsoord in 2017. © Rudy Boogert

5 memorabele ontmoetingen tussen Kloetinge en Rijsoord

KLOETINGE - Met minimaal drie doelpunten verschil dient Kloetinge zaterdag op eigen veld te winnen van Rijsoord om alsnog kampioen te worden in de eerste klasse B. De ploeg heeft al wat heroïsche wedstrijden met de tegenstander uit Ridderkerk uitgevochten. De PZC zet er daags voor de kraker vijf op een rij.

2 mei 1998, Rijsoord-Kloetinge 1-2

Nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse

Kloetinge wist al een tijdje dat het kampioenschap een no go was. Daarvoor stak VVGZ er te ver bovenuit in de eerste klasse C. Samen met Rijsoord en Oostkapelle moest Kloetinge uitmaken wie een gooi naar een plaats in de hoofdklasse mocht doen. De nacompetitie begon in Ridderkerk. Na een vroege achterstand herstelden Jan Baaijens (1-1) en Arno Melaard (1-2) de averij. Met de huidige Kloetinge-trainer Marcel Lourens als spelmaker versloeg Kloetinge vervolgens ook Oostkapelle (4-0) en in de finalewedstrijd ook Ter Leede (3-1, na verlenging). De zegetocht naar de hoofdklasse begon bij Rijsoord.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen
    PREMIUM

    Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen

    RIJSSEN - Een uur volwassen, solide en effectief. Een halfuur onsamenhangend, niet scherp genoeg, kansen missend bij de vleet en naïef. Zo kon het duel dat Hoek zaterdag in Rijssen tegen Excelsior’31 speelde kort en bondig worden samengevat. Dankzij dat sterke eerste uur stond de ploeg van Lieven Gevaert op een comfortabel lijkende voorsprong (0-3), maar ruim dertig enerverende minuten later koesterden ze bij Hoek de benauwde 2-3-overwinning.