Volledig scherm
© Peter Nicolai

5 dingen die je moet weten voor de finale van Hoek

RUDESTATSHOEK- Hoek kan zaterdag geschiedenis schrijven. De ploeg kan als eerste Zeeuwse club de derde divisie bereiken. De heenwedstrijd tegen Ajax werd met 1-3 gewonnen. Wat moet je weten voor de finale in Hoek?

Weetje 1

Nog nooit heeft een Zeeuwse ploeg een 1-3-uitoverwinning verspeeld in de nacompetitie. Er is wèl een Zeeuwse ploeg die een 1-3-thuisnederlaag heeft hersteld. Twee jaar geleden presteerde Vlissingen dat, eveneens in de jacht op een plaats in de derde divisie. Thuis verloor het met 1-3 van Jong FC Den Bosch, dat werd in stadion De Vliert gecounterd met een 1-3-zege, waarna Vlissingen de strafschoppen beter nam.

Weetje 2

Fabian Wilson is de enige speler van Hoek die dit seizoen geen minuut gemist heeft in de (na)competitie. Hij maakte alle 33 wedstrijden van begin tot eind mee. Jordi de Jonghe en Bram Leroy speelden alle wedstrijden, maar werden ook gewisseld.

Weetje 3

Een officiële wedstrijd op 9 juni overkomt Hoek niet zo vaak. Twee keer speelde de ploeg nóg later in het seizoen. In 1996 in de strijd om het algeheel zaterdagkampioenschap (op 19 juni tegen Scheveningen) en in 2015 in de landelijke districtsbeker (op 13 juni tegen IJsselmeervogels). Beide duels gingen overigens verloren.

Weetje 4

Voor aanvang van de wedstrijd tegen Ajax wordt een minuut stilte in acht genomen. Dat is ter nagedachtenis aan de deze week overleden Leo Breepoel. Hij zat jarenlang in het bestuur als penningmeester. De spelers van Hoek zullen rouwbanden dragen.

Weetje 5

Mocht Hoek de 3-1-voorsprong uit Amsterdam niet over de streep kunnen trekken, dan krijgt de ploeg zeven dagen later een herkansing om te promoveren. Dat moet dan gebeuren tegen de verliezer van de andere finale tussen Stedoco en Capelle. Het eerste duel won Capelle met 0-1.

Volledig scherm
© PZC

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse voetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sluiskil op de vingers getikt: minpunten voor ontbreken van spelregelbewijs
    PREMIUM

    Sluiskil op de vingers getikt: minpunten voor ontbreken van spelregel­be­wijs

    SLUISKIL - Ineens stonden er twee minpunten achter de naam van de Zeeuws-Vlaamse zondag-vijfdeklasser Sluiskil, een bescheiden en doorgaans nette vereniging. Navraag bij voetbalbond KNVB wees uit dat de club zich ook niet had misdragen. Eind vorig jaar, in het duel met koploper Nieuw Borgvliet (2-3-nederlaag), werden echter twee (jonge) spelers opgesteld die hun spelregelbewijs nog niet hadden en daarvoor is de club gestraft. Een primeur in Zeeland en behalve de puntenaftrek kreeg Sluiskil ook nog een geldboete.