Volledig scherm

4e Klasse B: ZSC’62 bezorgt Apollo’69 eerste nederlaag

VLISSINGEN – In de vierde klasse B is Apollo’69 niet meer ongeslagen. In Scharendijke won ZSC’62 met 2-1. SPS won met 2-1 van OFB en is nu medekoploper. Voor Hansweertse Boys was er de eerste zege van het seizoen. Van Kwadendamme werd met 1-0 gewonnen.

ZSC’62-Apollo’69 2-1: Beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest, maar daar dacht Robin Provoost anders over. Hij zorgde voor de 1-0 en maakte ook de winnende treffer met een mooie kopbal. Pascal Korsuize had Apollo’69 weer naast ZSC’62 gekopt. De wedstrijd eindigde in tien tegen tien.

ZSC’62-Apollo’69 2-1 (1-0). Robin Provoost 1-0 en 2-1 en Pascal Korsuize 1-1. Bijzonderheden: Mark Provoost van ZSC’62 krijgt na dertig minuten tweede gele kaart. Robin Vermeulen (Apollo’69) pakt in 80e minuut twee keer geel.

Smerdiek-Cadzand 3-1: Smerdiek kende een moeizame middag tegen laagvlieger Cadzand. De Zeeuws-Vlamingen kwamen uit één van de spaarzame aanvallen zelfs op voorsprong. Giovanni Keijmel zorgde voor de verrassende 0-1. In het tweede bedrijf ging het wat makkelijker voor Smerdiek en meteen na het eerste fluitsignaal zorgde Jan van Damme voor 1-1. Niet veel later produceerde Sander Vroegop de 2-2. Cadzand loerde op de gelijkmaker, maar Dennis Moerland bepaalde de eindstand op 3-1.
Smerdiek-Cadzand 3-1 (0-1). Giovanni Keijmel 0-1, Jan van Damme 1-1, Sander Vroegop 2-1 en Dennis Moerland 3-1.

SPS-OFB 2-1: De thuisploeg hield het spannend. Na een 2-0 voorsprong kwam OFB terug in de wedstrijd. SPS kreeg kansen op meer, maar doelpunten vielen er niet meer. Waar SPS vorig seizoen nog ergens van onder bungelde in de vierde klasse B staat het door de nederlaag van Apollo’69 nu gewoon gedeeld op de eerste plaats. ,,Het kan verkeren zei Bredero’’, aldus een tevreden leider Corné Niemantsverdriet van SPS.
SPS-OFB 2-1 (1-0). Kevin Uijl 1-0 (strafschop), Kees de Jong 2-0 en Nicky Florusse 2-1.

Stavenisse-WIK’57 1-2: Bij Stavenisse is de klad er in gekomen na een hele goede start van de competitie. WIK’57 troefde de thuisploeg af op felheid en daar had Stavenisse geen antwoord op. Remon den Boer opende de score en Wilmar Berrevoets maakte er 0-2 van. Na de 0-2 trok WIK’57 zich terug en kwam Stavenisse door een treffer van Rudy Ridderhof terug in de wedstrijd. Verder dan die ene treffer kwam de thuisploeg niet.
Stavenisse-WIK’57 1-2 (0-0). Remon den Boer 0-1, Wilmar Berrevoets 0-2 en Rudy Ridderhof 1-2.

Wemeldinge-Wolfaartsdijk 0-3: Vorig seizoen verloren de bezoekers nog met 6-0 van Wemeldinge. Dit maal ging het anders. Wolfaartsdijk schakelde in de persoon van Tim Sandee spelmaker Niels Kole uit en zat er voortdurend kort op. Elke tweede bal was voor de bezoekers en Tom Kloet zorgde voor 0-1. Door twee treffers van Thijmen van der Baan werd het 0-3. Voor Wolfaartsdijk is het alweer de zesde wedstrijd op rij zonder nederlaag.
Wemeldinge-Wolfaartsdijk 0-3 (0-2). Tom Kloet 0-1 en Thijmen van der Baan 0-2 en 0-3.

Hansweertse Boys-Kwadendamme 1-0: Na negen nederlagen op rij was daar zaterdag dan eindelijk de eerste overwinning. Kwadendamme had niet veel in te brengen en de thuisploeg kwam eigenlijk amper in de problemen. Het doelpunt van Davy Nieuwenhuize bleek uiteindelijk genoeg voor drie punten. ,,Een terechte zege en het geeft de club een goed gevoel. Wij hebben een jonge ploeg en het gaat iedere week wat beter. Deze eerste overwinning is dan ook heel fijn’’, aldus voorzitter Jeroen van Meel.
Hansweertse Boys-Kwadendamme 1-0 (0-0). Davy Nieuwenhuize 1-0.

Waarde-Vosmeer 4-1: De ploeg van Edwin in de Weij voetbalde goed en Vosmeer had niet zijn beste dag. Dankzij Jody Tschiauke werd het 1-0 en Zakaria Deraoui zorgde voor 2-0. Debutant Nordin El Marzguioui bekroonde zijn wedstrijd door 3-0 te maken en ook Davey Tolhoek pikte zijn doelpuntje mee. Jeffrey Kruf redde de spreekwoordelijke eer door de eindstand op 4-1 te bepalen.
Waarde-Vosmeer 4-1 (2-0). Jody Tschiauke 1-0, Zakaria Deraoui 2-0, Nordin El Marzguioui 3-0, Davey Tolhoek 4-0 en Jeffrey Kruf 4-1.