Volledig scherm
archieffoto © iStock/ThinkStock

4e klasse B: Vijf ploegen behouden maximale score

VLISSINGEN – In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal zijn er na twee speelrondes vijf koplopers.

ZSC’62 won met 5-1 van OFB, Stavenisse versloeg Vosmeer met 2-0 en dezelfde cijfers waren er ook bij de wedstrijd Smerdiek-SPS in het voordeel van de laatste ploeg. Apollo’69 had geen kind aan Waarde (4-1) en ook WIK’57 won opnieuw. Dit keer werd Wolfaartsdijk met 4-2 verslagen.

ZSC’62-OFB 5-1: Net zoals vorige week had de ploeg van John Tahapary geen enkele moeite met de tegenstander. Dankzij een doelpunt van Bilal Alaskhar werd het 1-0. De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Robin Provoost, na een schitterende individuele actie. ZSC’62 kon naar hartenlust combineren en voetbalde weer goed. Er waren vijf verschillende doelpuntenmakers. Behalve Alashkar en Robin Provoost waren dat Mark Provoost (strafschop), Don van Vliet en Jos Erades.

Stavenisse-Vosmeer 2-0: Deze Thoolse derby was rommelig en hard. Er werd werkelijk gestreden om iedere meter. Ook viel Stavenisse-goalie Sven Dorst geblesseerd uit. Veldspeler Erik de Rijke nam de honneurs goed waar en hield de nul. Julian Elenbaas en de 15-jarige Arjen de Heer zorgden voor de treffers.

Smerdiek-SPS 0-2: Voor de thee waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar na rust was SPS de betere ploeg. Tegenstander Smerdiek gaf na afloop complimenten aan de winnende ploeg. Het goede spel in de tweede helft werd tien minuten voor tijd beloond met de bevrijdende openingstreffer van Marnix van der Slikke. Maurice Lindhout gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Waarde-Apollo’69 1-4: De formatie van Rohan de Geus kende weinig problemen met Waarde. Apollo’69 voetbalde goed, maar liet ook veel kansen onbenut. De score had hoger moeten uitvallen. Rick de Kok, Tristan Vis (2x) en Damian Menheere zorgden voor 0-4, voordat Yannick Enoch vanaf elf meter iets kon terug doen.

WIK’57-Wolfaartsdijk 4-2: De bezoekers kwamen tot twee keer toe op voorsprong via Geert Eggebeen. En telkens kwam de thuisploeg weer dankzij. Na een omzetting bij WIK’57 liep de ploeg van Jos Wesdorp uit naar 4-2. ,,De tweede helft waren wij heel goed. Nu na twee wedstrijden hebben we al zes punten. Vorig jaar hadden we na zes wedstrijden maar één enkel punt. Het is een weelde’’, aldus Wesdorp. Voor de Kerkwerfse formatie maakte Camiel Kleppe twee keer gelijk. Remon den Boer (3-2) en Dickenson Eekman (4-2) maakten het karwei af.

Hansweertse Boys-Cadzand 1-2: Bij de thuisploeg waren ze na afloop allerminst blij met het resultaat. Hansweertse Boys domineerde, kreeg kansen en bleef toch met lege handen staan. Het raakte met enige regelmaat de paal en de laat of Cadzand-goalie Rochard van Vlaanderen stond in de weg. Dankzij treffers van Giovanni Keijmel en Sebastiaan van Holland ging Cadzand met drie punten terug naar Zeeuws-Vlaanderen. Steven Fitsch had de score geopend uit een strafschop.

Wemeldinge-Kwadendamme 2-1: Voor Wemeldinge leek het in een matige wedstrijd redelijk makkelijk te gaan. Na een 2-0-ruststand dankzij treffers van Steven Luteijn en Robin van der Linden stond het 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht, totdat Kwadendamme een strafschop kreeg. Die werd benut door Martin Smaardijk en de wedstrijd werd opeens toch nog spannend. De stand veranderde echter niet meer.