Volledig scherm
© Thinkstock

4e klasse B: SPS blijft druk op Apollo’69 houden

VLISSINGEN - Na negen speelrondes is Apollo’69 nog steeds ongeslagen in de vierde klasse B. Hansweertse Boys gaf binnen de minuut een teken van leven, maar werd daarna weggespeeld (5-1). Nummer twee SPS versloeg Kwadendamme met 3-0 en blijft Apollo’69 op drie punten volgen.

Wolfaartsdijk-Vosmeer 1-0: Voor de vijfde wedstrijd op rij pakte Wolfaartsdijk een punt of meer. De equipe van Miguel Walraven kreeg legio kansen. De enige treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Erik de Kok. ,,Gelukkig is het ene doelpunt genoeg gebleken. We doen het goed en ons vertrouwen groeit. We winnen wedstrijden en dat willen wij voorlopig nog even volhouden’’, aldus Walraven.

Wolfaartsdijk-Vosmeer 1-0 (1-0). Erik de Kok 1-0.

Kwadendamme-SPS 0-3: De bezoekers uit Poortvliet voetbalden weer goed en wonnen alweer de achtste wedstrijd van het seizoen. Kwadendamme deed goed mee en kreeg na de 0-1 van Jelmer Flikweert drie grote kansen. Of de bal werd van de lijn gehaald of SPS-goalie Richard Elenbaas hield zijn doel schoon. Op slag van rust prikte René de Groen de 0-2 raak. In de tweede helft bepaalde Maurice Lindhout de eindstand op 0-3. ,,Elke week moeten wij vol aan de bak, maar dat resulteert wel in punten. Ons collectief is heel sterk’’, zo vertelde leider Corné Niemantsverdriet van SPS.

Kwadendamme-SPS 0-3 (0-2). Jelmer Flikweert 0-1, René de Groen 0-2 en Maurice Lindhout 0-3.

Apollo’69-Hansweertse Boys 5-1: De thuisploeg moest even wakker worden, want binnen de minuut zorgde Davy Nieuwenhuize voor de 0-1. Twee minuten later was Apollo’69 goed wakker en stond het alweer 1-1 door een treffer van Pascal Korsuize. De formatie van Rohan de Geus had verder geen kind aan Hansweertse Boys en liep heel makkelijk uit naar 5-1.

Apollo’69-Hansweertse Boys 5-1 (3-1). Davy Nieuwenhuize 0-1, Pascal Korsuize 1-1, Robbert-Jan van de Genuchten 2-1, Rick de Kok 3-1, Damian Menheere 4-1 en Jeffrey Otten 5-1.

Cadzand-OFB 1-1: De wedstrijd golfde op en neer en beide elftallen kregen weinig kansen. Nadat Frank van de Kuijl in het tweede bedrijf de score voor OFB had geopend, voerde Cadzand de druk op. De Zeeuws-Vlamingen werden dreigender en dit resulteerde in de meer dan terechte gelijkmaker van Sebastiaan van Holland. Cadzand pakte zo na een lange reeks nederlagen eindelijk weer eens een punt.

Cadzand-OFB 1-1 (0-0). Frank van de Kuijl 0-1 en Sebastiaan van Holland 1-1.

Stavenisse-Smerdiek 1-5: Nummer drie Stavenisse kwam er niet aan te pas in deze Thoolse derby. Smerdiek was duidelijk beter en liet dit op veel momenten zien. Sander Vroegop zorgde voor 0-1 en 0-2. Levi Lindhout tilde de stand naar 0-3 en 0-4. Doordat Smerdiek slechte verdedigde kon Lorenzo van Haaften de 1-4 maken. Eduward de Rijke bepaalde de eindstand op 1-5.

Stavenisse-Smerdiek 1-5 (0-3). Sander Vroegop 0-1 en 0-2, Levi Lindhout 0-3 en 0-4, Lorenzo van Haaften 1-4 en Eduward de Rijke 1-5.

Waarde-Wemeldinge 0-3: Voor de derde wedstrijd op rij won Wemeldinge met 0-3. Voor rust ging de wedstrijd gelijk op. Waarde creëerde te weinig en kende een fiks terugval in de tweede helft. Wemeldinge werd toen beter en won door twee treffers van Dave Schipper en een doelpunt van Niels Kole met 0-3.

Waarde-Wemeldinge 0-3 (0-0). Dave Schipper 0-1 en 0-2 (strafschop) en Niels Kole 0-3.

WIK’57-ZSC’62 afgelast vanwege sterfgeval bij WIK’57.