Volledig scherm
© Thinkstock

4e klasse A: Zeeland Sport domineert ook tegen Nieuwland

VLISSINGEN – In de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal staan er na twee speelrondes drie ploegen aan de leiding.

Zeeland Sport won eenvoudig met 5-1 van Nieuwland. De Noormannen kende in de derby geen problemen tegen Domburg en een goede tweede helft zorgde ervoor dat Bevelanders met 3-1 won van MZVC. DWO’15 en MCVZ zijn nog puntloos.

Nieuwland-Zeeland Sport 1-5: De Vlissingse ploeg tastte in het begin af, maar na een half uur was het raak. Binnen een tijdsbestek van zes minuten stond het 0-3. De gevaarlijke buitenspelers Soufian Bohadi en Mohamed Hajjaji waren continu een dreiging en zorgden voor de vijf treffers voor Zeeland Sport. André Goedhart scoorde tegen namens Nieuwland.

Domburg-De Noormannen 0-4: De derby was niet echt spannend, want De Noormannen was heer en meester. Domburg mocht doelman Jochem de Korte danken dat de schade nog enigszins beperkt bleef. Noormannen voetbalde goed en liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was in deze derby. Erwin Pouwelse scoorde twee keer, de andere goals werden gemaakt door Rens Janisse en Dylan Maljers.

Bevelanders-MZVC 3-1: Voor rust ging het gelijk op, maar toch prikte Bart de Bruine raak voor de thuisploeg. Na de thee speelde Bevelanders een stuk beter en daar was MZVC niet tegen opgewassen. Jim Strating en Bajram Bajra voerden de score op tot 3-0, waarna Jaimy Tims uit een strafschop nog iets tegen deed.

Veere-FC De Westhoek 1-1: Een licht overwicht voor FC de Westhoek werd niet beloond. Het elftal van trainer Steven Seedo kwam op 0-1 dankzij Maurice Stoel. Echter, in de laatste minuten zette Veere een slotoffensief en dat leverde toch nog een puntje op dankzij de treffer van Lorenzo de Groot.

Hoedekenskerke-DWO’15 2-1: Een rommelige en slechte wedstrijd leek op 1-1 uit te draaien. Maar net zoals vorige week was het een strafschop waardoor DWO’15 de boot in ging. Jesse Kaptein opende met een knappe vrije trap de score. Dankzij Hendrik Bosselaar leek het op een gelijkspel uit te draaien. Totdat Richard Uitterhoeve in de blessuretijd koel bleef en vanaf elf meter voor de eerste zege van Hoedekenskerke zorgde.

Heinkenszand-Spui 2-2: De wedstrijd begon leuk, maar eindigde niet aardig. Al snel stond het 1-1 dankzij treffers van Joram Scheele (Spui) en Eelco Walhout. Zeven minuten voor tijd was er een harde overtreding op Fabian Le Feber. Arek Nikolajczyk schoot de toegekende vrije trap raak voor Spui. Wesley de Jonge maakt toch nog gelijk, alleen luttele seconden later kreeg hij de rode kaart voor een elleboogstoot.