Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

4e klasse A zaterdag: Bevelanders en De Noormannen nog steeds ongeslagen

VLISSINGEN - In de vierde klasse A zijn Bevelanders en De Noormannen na drie wedstrijden nog steeds foutloos. Bevelanders versloeg FC de Westhoek met 6-2 en De Noormannen was met 3-1 te sterk voor Spui. Vanwege de aanhoudende droogte werd de wedstrijd van Zeeland Sport tegen Hoedekenskerke afgelast.

FC de Westhoek-Bevelanders 2-6

Tussen de twee treffers van Delano Westerink door had Bevelanders al wat grote kansen gemist. Uiteindelijk trokken Quinten Leenpoel en Justin Remeijnse de stand in evenwicht in een wedstrijd waar de scheidsrechter niet altijd even gelukkig was met zijn beslissingen. Een kwartier voor tijd stond het nog 2-2, maar toen gaf Bevelanders gas. Het liep in vijftien minuten uit naar 2-6.

FC de Westhoek-Bevelanders 2-6 (2-2). Delano Westerink 1-0 (strafschop) en 2-0, Quinten Leenpoel 2-1, Justin Remeijnse 2-2 en 2-5, Mitchell Sandee 2-3, Cahit Arslanlar 2-4 en Flamur Maloku 2-6 (strafschop).

Bijzonderheden: Dennis Schuitemaker (FC de Westhoek) kreeg twee keer geel en Bajram Bajra (Bevelanders) kreeg direct rood.

De Noormannen-Spui 3-1

De uitslag doet anders vermoeden, maar voor rust was Spui de betere ploeg. Goed keeperswerk en het houtwerk stonden een treffer in de weg. De Noormannen kwam anders de kleedkamer uit; Mark Minderhoud zorgde voor 1-0 en Dylan Maljers voor 2-0. Door een treffer van Jari Peeman werd het nog spannend, maar Rens Janisse bepaalde de eindstand op 3-1.

De Noormannen-Spui 3-1 (0-0). Mark Minderhoud 1-0, Dylan Maljers 2-0, Jari Peeman 2-1 en Rens Janisse 3-1.

Domburg-Veere 1-1

Uit een mooie vrije trap opende Jurriaan Peterson voor Veere de score. In het tweede bedrijf voerde Domburg de druk op en kreeg het heel veel kansen. Nadat Roy Louwerse van Veere kon inrukken met zijn tweede gele kaart, kreeg Domburg nog meer ruimte. Uiteindelijk prikte aanvoerder Jimmy Bastiaanse de verdiende gelijkmaker in het Veerse doel.

Domburg-Veere 1-1 (0-1). Jurriaan Peterson 0-1 en Jimmy Bastiaanse 1-1.

Bijzonderheden: Roy Louwerse van Veere kreeg twee keer geel, dus rood.

MZVC-Heinkenszand 1-3

De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een treffer van Eelco Walhout. De rode kaart die Dominic Cépèro in de 38e minuut kreeg maakte het er voor MZVC niet makkelijker op. Heinkenszand benutte de kansen wel en liep uit naar 0-3. Voor de thuisploeg betekende dit alweer de derde nederlaag met de cijfers 1-3.

MZVC-Heinkenszand 1-3 (0-1). Eelco Walhout 0-1 en 0-3, Jur van de Berg 0-2 en Thijs Remijn 1-3.

Bijzonderheden: Dominic Cépèro (MZVC) kreeg direct rood en Jeroen Kedde van Heinkenszand twee keer geel.

DwO’15-Nieuwland 1-2

Nieuwland won moeizaam, maar het was wel een verdiende zege. Door treffers van Wilco de Keuning en Joey van Belzen hadden de bezoekers een comfortabele voorsprong: 0-2. De aansluitingstreffer van Nicky Vermeulen bracht de spanning wel terug, maar DwO’15 bleef wederom met lege handen achter. Voor Nieuwland is het de eerste zege in de vierde klasse A.

DwO’15-Nieuwland 1-2 (0-1). Wilco de Keuning 0-1, Joey van Belzen 0-2 en Nicky Vermeulen 1-2.