Volledig scherm
© Thinkstock

4e Klasse A: Noormannen wint ook van Veere

VLISSINGEN – Noormannen won in de vierde klasse A met duidelijke cijfers van Veere, 4-1. Bevelanders had weinig problemen met Nieuwland (3-0) en Zeeland Sport won ook weer eens. Heinkenszand werd met 1-3 verslagen.

Veere-De Noormannen 1-4: Veere begon goed, maar na de eerste treffer van Rens Janisse was het ook meteen klaar. Janisse maakte er nog 0-2 van en Dylan Maljers zorgde voor 0-3. Nadat Devi Jongepier van Noormannen rood kreeg krabbelde Veere iets terug doordat Michael Strenk scoorde. Uiteindelijk zorgde Erwin Pouwelse dik in de blessuretijd voor de 1-4 eindstand.

Veere-Noormannen 1-4 (0-1). Rens Janisse 0-1 en 0-2, Dylan Maljers 0-3, Michael Strenk 1-3 en Erwin Pouwelse 1-4. Bijzonderheden: Devi Jongepier van Noormannen krijgt rood bij een 1-3 tussenstand.

Bevelanders-Nieuwland 3-0: De eerste helft was gezapig en eentje om snel te vergeten. Na rust gaf de thuisploeg gas en opende Bajram Bajra de score. Nadat Cahit Arslanlar er 2-0 van maakte was de wedstrijd gespeeld. Bevelanders kreeg kansen op meer en Bajra maakte nog zijn tweede van de middag. De ploeg uit Kamperland staat door de nederlaag van Veere nu alleen op plek twee.
Bevelanders-Nieuwland 3-0 (0-0). Bajram Bajra 1-0 en 3-0 en Cahit Arslanlar 2-0.

Domburg-DwO’15 3-1: Na de openingstreffer van Alwin van de Guchte kreeg DwO’15 de kans op 0-2. Hierna keerde het tij en werd Domburg sterker. Aanvoerder Maurice Bernard zorgde voor de 1-1 en via een eigen doelpunt van Kevin Drijdijk ging Domburg met een 2-1 voorsprong rusten. DwO’15 creëerde vrij weinig meer en het was wachten op de 3-1. Die viel vlak voor tijd dankzij Sander Willemse. Voor Domburg is het de vierde zege op rij.
Domburg-DwO’15 3-1 (2-1). Alwin van de Guchte 0-1, Maurice Bernard 1-1, Kevin Drijdijk 2-1 (eigen doelpunt) en Sander Willemse 3-1.

Heinkenszand-Zeeland Sport 1-3: De bezoekers uit Vlissingen voetbalden goed en als een team. Zeeland Sport kwam sterk voor de dag en Hicham Azzanagui zorgde voor 0-1. Na rust mikte Rowan de Jonge de 1-1 raak en binnen de minuut stond de ploeg van Salim Ben Sellam alweer voor. Azzanagui scoorde opnieuw. Zeki Mayo bepaalde de eindstand op 1-3. ,,Eindelijk weer eens een zege is lekker. Wij hadden het eerder af moeten maken, maar de drie punten tellen’’, aldus Ben Sellam
Heinkenszand-Zeeland Sport 1-3 (0-1). Hicham Azzanagui 0-1 en 1-2, Rowan de Jonge 1-1 en Zeki Mayo 1-3.

Hoedekenskerke-Spui 4-2: Spui opende heel goed en na achttien minuten stond het door twee perfecte counters 0-2. Hoedekenskerke bleef rustig en kwam terug. In de tweede helft kreeg de thuisploeg voldoende kansen en werd het uiteindelijk 4-2. ,,We begonnen stormachtig en dan hoop je dat het eens een keer mee zit. Alleen na de 1-2 viel het als een kaartenhuis in elkaar en blijven wij opnieuw met lege handen’’, zo zei Spui trainer Arno Verlinde na afloop.
Hoedekenskerke-Spui 4-2 (2-2). Fabian le Feber 0-1, Bert Scheele 0-2, Sebastiaan La Grand 1-2 en 3-2, Martijn Rijk 2-2 en Richard Uitterhoeve 4-2.

MZVC-FC de Westhoek 2-0: De bal was voor de bezoekers en de kansen voor MZVC. De Middelburgse ploeg kwam op 1-0 dankzij een kopgoal van Daily de Nooijer. Bij FC de Westhoek lukte er meer niet dan wel en de wisselvalligheid werd opnieuw afgestraft. Yoram Rijkse bepaalde de eindstand op 2-0.
MZVC-FC de Westhoek 2-0 (1-0). Daily de Nooijer 1-0 en Yoram Rijkse 2-0.

  1. KNVB draagt 'zaak FC Lisse-Hoek' over aan aanklager betaald voetbal

    KNVB draagt 'zaak FC Lisse-Hoek' over aan aanklager betaald voetbal

    HOEK - De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar de strafschoppenserie bij het bekerduel FC Lisse-Hoek. Donderdagochtend werd om 10.00 uur in Zeist vergaderd over de veelbesproken kwestie. Daarna werd het bestuur van zaterdag-hoofdklasser Hoek per e-mail op de hoogte gebracht van het feit dat de voetbalbond de zaak heeft overgedragen aan de aanklager betaald voetbal. De kans is groot dat donderdagavond bij de loting voor de tweede ronde een balletje met 'FC Lisse/Hoek' in de koker gaat.