Volledig scherm

4e Klasse A: DwO’15 pakt na lang wachten eindelijk drie punten

VLISSINGEN – Het heeft lang geduurd, maar zaterdag pakte DwO’15 sinds de fusie eindelijk de eerste driepunter. Het wisselvallige en slecht spelende FC de Westhoek werd met 0-2 verslagen. De topper in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal eindigde onbeslist. Na een geweldige pot stond er na affluiten een 3-3-eindstand op het scorebord.

FC de Westhoek-DwO’15 0-2: De bezoekers stonden organisatorisch weer sterk. Ondanks dat de thuisploeg af en toe een momentje had, kwam DwO’15 niet echt in gevaar. Daarvoor speelde FC de Westhoek te droevig en waren de bezoekers solide en sterk op de counter. Dankzij twee treffers van John Sommeijer werd de langverwachte zege binnengesleept. "Het was groot feest na afloop in onze kleedkamer. Het duurde even, maar het is gelukt. We speelden goed en ik ben dan ook een tevreden trainer’’, aldus Serge Beulens van DwO’15. FC de Westhoek-DwO’15 0-2 (0-1). John Sommeijer 0-1 en 0-2.

Bevelanders-De Noormannen 3-3: Er leek vrij weinig aan de hand voor De Noormannen. De ploeg uit Westkapelle stond bij de rust met 0-3 voor. Bevelanders kwam sterk terug en in de allerlaatste seconde zorgde Theye van Halst voor de 3-3. De Noormannen blijft koploper met een punt voorsprong op Bevelanders en Veere. Bevelanders-Noormannen 3-3 (0-3). Pedro Boon 0-1, Erwin Pouwelse 0-2 (strafschop), Mark Minderhoud 0-3, Cahit Arslanlar 1-3, Ferdy van der Moere 2-3 en Theye van Halst 3-3.

Veere-Spui 2-0: De Zeeuws-Vlaamse bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. De formatie van Arno Verlinde raakt tot twee keer toe de lat. In het tweede bedrijf kreeg Veere grip op Spui en opende Lorenzo de Groot de score. Na de 2-0 van Michael Strenk was het klaar. Veere rukte zo op naar een gedeelde tweede plek met Bevelanders. Veere-Spui 2-0 (0-0). Lorenzo de Groot 1-0 en Michael Strenk 2-0.

Domburg-Zeeland Sport 3-0: De thuisploeg gaf Zeeland Sport geen meter ruimte. Zeeland Sport kwam niet aan voetballen toe en Domburg troefde de Vlissingse ploeg simpel af. Vic Versteegen zorgde voor 1-0 en dankzij twee treffers van Wouter de Visser won Domburg verdiend met 3-0. Domburg-Zeeland Sport 3-0 (1-0). Vic Versteegen 1-0 en Wouter de Visser 2-0 en 3-0.

Heinkenszand-Hoedekenskerke 2-0: Het spel ging op en neer. Beide elftallen kregen kansen en het ging erom wie er het eerste een doelpunt zou maken. Die goal werd gemaakt door Hoedekenskerke, alleen Diederik Uitterhoeve deed dit achter zijn eigen doelman. Na de 2-0 van Remco Kopmels was de wedstrijd gespeeld. ,,We waren voetballend beter en de goals vielen een keer aan de goede kant. We staan nu in het linkerrijtje en dat is een mooie prestatie’’, aldus trainer Niek van den Houten van Heinkenszand. Heinkenszand-Hoedekenskerke 2-0 (0-0). Diederik Uitterhoeve 1-0 (eigen doelpunt) en Remco Kopmels 2-0.

MZVC-Nieuwland 1-1: MZVC ging verder waar het de afgelopen weken goed in was. Veel de bal hebben, maar weinig scoren. De Middelburgse ploeg kreeg ontzettend veel kansen. Dan stond de lat in de weg, dan weer de paal, dan weer de keeper en de lat nog wel een paar keer. Vijf minuten voor tijd kwam Nieuwland geheel tegen de verhouding in op voorsprong dankzij een treffer van Michael Koetsveld. In de laatste minuut werd er dan toch een goal gemaakt door de thuisploeg. Arjan Human knalde de bal via de lat in het doel. MZVC-Nieuwland 1-1 (0-0). Michael Koetsveld 0-1 en Arjan Human 1-1.