Volledig scherm
© Thinkstock

4e klasse A: Bevelanders en De Noormannen maken geen fout

VLISSINGEN - Bevelanders en De Noormannen zetten met overtuigende zeges hun reeks van winstpartijen voort in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal. Bevelanders versloeg Domburg met 4-1 en De Noormannen was met 1-3 te sterk voor Nieuwland. Ook Zeeland Sport heeft alles gewonnen. Dit keer moest Spui er met 6-0 aan geloven.

Veere-MZVC 4-2: De thuisploeg was wat sterker en kwam al vroeg op voorsprong door een treffer van Jelle Lukasse. Veere liep verder uit naar 3-0 toen Alexander Bom pas wat terug deed voor MZVC. Na de 4-1 van Thijs van der Laan was het klaar. Voor Veere is dit de eerste zege en de Middelburgse ploeg blijft puntloos laatste.

Veere-MZVC 4-2 (2-0). Jelle Lukasse 1-0, Michael Strenk 2-0, Robin de Rijke 3-0, Alexander Bom 3-1, Thijs van der Laan 4-1 en Patrick Joossens 4-2.

Nieuwland-De Noormannen 1-3: Het spel speelde zich voor rust af op de helft van Nieuwland. De Noormannen domineerde wel, maar creëerde vrij weinig. Door een strafschop van André Goedhart kwam de thuisploeg op voorsprong. In het tweede bedrijf stelde De Noormannen orde op zaken en werd het 1-1 dankzij een rake vrije trap van Erwin Pouwelse. Door treffers van Rens Janisse en Jens Flipse werd het een terechte 1-3- eindstand.

Nieuwland-De Noormannen 1-3 (1-0). André 1-0 (strafschop), Erwin Pouwelse 1-1, Rens Janisse 1-2 en Jens Flipse 1-3.

Bevelanders-Domburg 4-1: Bevelanders kende een droomstart. Na dertig seconden opende Bart de Bruine al de score voor de equipe van Huseyin Dogan. Een minuut na rust deed De Bruine ook al wat hij voor rust deed: scoren. De wedstrijd was meteen beslist. Voetballend was Bevelanders beter en daarmee zette het de goede winstserie voort.

Bevelanders-Domburg 4-1 (2-0). Bart de Bruine 1-0 en 3-0, Justin Remeijnse 2-0, Sander Willemse 3-0 en Bajram Bajra 4-1.

Heinkenszand-DwO’15 4-1: De thuisploeg had het meeste balbezit en dankzij twee doelpunten van Rowan de Jonge haalde Heinkenszand de rust met een 2-0- voorsprong. Wesley de Jonge prikte na de thee meteen de 3-0 raak en Jeroen Kedde zorgde voor 4-0. Jordy Bongers redde de spreekwoordelijke eer door een doelpunt voor DwO’15 te maken.

Heinkenszand-DwO’15 4-1 (2-0). Rowan de Jonge 1-0 en 2-0, Wesley de Jonge 3-0, Jeroen Kedde 4-0 en Jordy Bongers 4-1.

Hoedekenskerke-FC de Westhoek 3-1: FC de Westhoek begon overtuigend en kwam op 0-1 na een fraaie solo van Delano Westerink. Toen nam Hoedekenskerke het heft in handen en lukte er bij de bezoekers werkelijk helemaal niks meer. Dankzij twee messcherpe counters werd het uiteindelijk 3-1 via Martijn en Sander Rijk.

Hoedekenskerke-FC de Westhoek 3-1 (1-1). Delano Westerink 0-1, Emiel Almekinders 1-1, Martijn Rijk 2-1 en Sander Rijk 3-1.

Spui-Zeeland Sport 0-6: Voor Spui viel er geen eer te behalen aan deze wedstrijd. Zeeland Sport was een maatje te groot en strafte de fouten van de thuisploeg goed af. Spui kreeg wel kansen op 1-2, maar doelman Hasan Suljic stond zijn mannetje. ,,We houden de nul en dat is voor het eerst. We pakken punten en we zien wel waar dit gaat eindigen’’, aldus trainer Salim Ben Sellam van Zeeland Sport.

Spui-Zeeland Sport 0-6 (0-4). Mohammed Alhajiji 0-1 en 0-4, Zeki Mayo 0-2 en 0-6, Soufian Bohadi 0-3 en Hicham Azzanagui 0-5.