Volledig scherm

2e klasse E: Zeelandia wint, droomdebuut voor Rogier Veenstra

MIDDELBURG - Met de eerste overwinning in zes wedstrijden bezorgde Zeelandia Middelburg Rogier Veenstra gisteren een droomdebuut. De nieuwe hoofdtrainer van de Middelburgers zag zijn ploeg middenmoter Madese Boys met 4-0 over de knie leggen. "Ik had me niets beters kunnen voorstellen", gaf Veenstra na afloop toe.

De jonge oefenmeester had niet eens zoveel veranderd om Zeelandia weer op het juiste spoor te krijgen. De speelwijze was dezelfde als onder Mart de Bree, zijn voorganger, het systeem ook. Alleen de accenten waren wat verlegd. De thuisclub speelde met meer druk naar voren en probeerde de tegenstander ook sneller af te jagen dan eerder het geval was.

Omdat de spelers ook de passie en agressiviteit brachten waar Veenstra om had gevraagd, verliep vooral het begin uiterst voortvarend. Na 12 minuten promoveerde Ruben van Winkelhof een schot van Remco Felius met de hak tot doelpunt en drie minuten later was het Niels Luteijn die de stand met een beheerste schuiver op 2-0 bracht. Toen Daniel Wissel in de 38e minuut ook nog eens een strafschop benutte werd duidelijk dat Zeelandia op een moeiteloze zege afstevende.

Na de hervatting kwam de thuisclub ook niet meer in de problemen. De schwung was toen minder, maar dat kon niet verhinderen dat Daniel Wissel er in de 70e minuut ook nog eens 4-0 van kon maken.

Zeelandia Middelburg-Madese Boys 4-0 (3-0). 12. Ruben van Wiunkelhof 1-0, 15. Niels Luteijn 2-0, 38. Daniel Wissel (strafschop) 3-0, 70. Daniel Wissel 4-0.
Scheidsrechter: R. Koster (Hoek)
Aantal toeschouwers: 250.