Volledig scherm
© PZC

251 goals tussen SVW’67 en Hansweertse Boys

RUDESTATSDennis de Nooijer is door de grens van 250 doelpunten gegaan in competitieverband. Zijn vier treffers zaterdag voor Apollo’69 tegen Hansweertse Boys (11-2) brachten de 48-jarige aanvaller op een totaal van 251 competitiedoelpunten.

De voormalige prof heeft die goals verzameld bij zeven verschillende clubs. De meeste doelpunten heeft hij gemaakt bij de drie amateurclubs waarvoor hij heeft gespeeld: 159 goals. En daarvan maakte hij de meeste in het shirt van RCS. In zijn twee Souburgse periodes kwam hij tot 99 treffers in de competitie.

Ook in het profvoetbal kwam hij net niet tot de 100. Bij de vier profclubs waarvoor hij uitkwam, maakte hij in totaal 92 doelpunten. In de eredivisie maakte hij de meeste: 84 voor NEC, SC Heerenveen en Sparta. In de eerste divisie maakte hij er 8: 6 voor FC Dordrecht en 2 voor Sparta.

Tussen zijn eerste en laatste competitiegoal zitten ruim 32 jaar. In mei 1985 scoorde De Nooijer namelijk al voor het eerst. Hij was een maand 16 jaar toen hij in het shirt van RCS scoorde in de vierde klasse tegen SVW’67 in Sint Willebrord. Hij maakte er zelfs twee in de 4-2-overwinning.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon
    PREMIUM

    Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon

    LISSABON - Zondag zag hij vanaf de tribune hoe Bas Dost met twee goals de overwinning tegen Chaves (2-1) binnensleepte. Een dag later werd hij in de schaduw van Marcel Keizer gepresenteerd als assistent van de nieuwe hoofdtrainer, dinsdag stonden de Nederlanders voor het eerst met de door interlands uitgedunde selectie van Sporting op het trainingsveld. Roy Hendriksen gaf zijn ogen en oren de afgelopen dagen goed de kost en weet dat dit een prachtige stap is. ,,Alles is hier aanwezig om topprestaties te leveren’’, zei de 49-jarige Middelburger.