Volledig scherm
© PZC

251 goals tussen SVW’67 en Hansweertse Boys

RUDESTATSDennis de Nooijer is door de grens van 250 doelpunten gegaan in competitieverband. Zijn vier treffers zaterdag voor Apollo’69 tegen Hansweertse Boys (11-2) brachten de 48-jarige aanvaller op een totaal van 251 competitiedoelpunten.

De voormalige prof heeft die goals verzameld bij zeven verschillende clubs. De meeste doelpunten heeft hij gemaakt bij de drie amateurclubs waarvoor hij heeft gespeeld: 159 goals. En daarvan maakte hij de meeste in het shirt van RCS. In zijn twee Souburgse periodes kwam hij tot 99 treffers in de competitie.

Ook in het profvoetbal kwam hij net niet tot de 100. Bij de vier profclubs waarvoor hij uitkwam, maakte hij in totaal 92 doelpunten. In de eredivisie maakte hij de meeste: 84 voor NEC, SC Heerenveen en Sparta. In de eerste divisie maakte hij er 8: 6 voor FC Dordrecht en 2 voor Sparta.

Tussen zijn eerste en laatste competitiegoal zitten ruim 32 jaar. In mei 1985 scoorde De Nooijer namelijk al voor het eerst. Hij was een maand 16 jaar toen hij in het shirt van RCS scoorde in de vierde klasse tegen SVW’67 in Sint Willebrord. Hij maakte er zelfs twee in de 4-2-overwinning.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bart Corstanje is nu de grote baas
    PREMIUM

    Bart Corstanje is nu de grote baas

    BRESKENS - Soms moet je als trainer even tot tien tellen. Dat doet Bart Corstanje dan ook halverwege de tweede helft van het duel met Steen, als hij een vervanger voor de geblesseerd geraakte Tim van Hasselt in wil brengen. Veron Schram is klaar om binnen de lijnen te komen, er is alleen één probleempje: zijn shirt blijkt nog in de kleedkamer te liggen… De invaller rent er snel om, valt iets later dan gepland in en kort daarna beslist Breskens het eerste competitieduel, dat uiteindelijk met 3-0 wordt gewonnen.