Volledig scherm
© PZC

251 goals tussen SVW’67 en Hansweertse Boys

RUDESTATSDennis de Nooijer is door de grens van 250 doelpunten gegaan in competitieverband. Zijn vier treffers zaterdag voor Apollo’69 tegen Hansweertse Boys (11-2) brachten de 48-jarige aanvaller op een totaal van 251 competitiedoelpunten.

De voormalige prof heeft die goals verzameld bij zeven verschillende clubs. De meeste doelpunten heeft hij gemaakt bij de drie amateurclubs waarvoor hij heeft gespeeld: 159 goals. En daarvan maakte hij de meeste in het shirt van RCS. In zijn twee Souburgse periodes kwam hij tot 99 treffers in de competitie.

Ook in het profvoetbal kwam hij net niet tot de 100. Bij de vier profclubs waarvoor hij uitkwam, maakte hij in totaal 92 doelpunten. In de eredivisie maakte hij de meeste: 84 voor NEC, SC Heerenveen en Sparta. In de eerste divisie maakte hij er 8: 6 voor FC Dordrecht en 2 voor Sparta.

Tussen zijn eerste en laatste competitiegoal zitten ruim 32 jaar. In mei 1985 scoorde De Nooijer namelijk al voor het eerst. Hij was een maand 16 jaar toen hij in het shirt van RCS scoorde in de vierde klasse tegen SVW’67 in Sint Willebrord. Hij maakte er zelfs twee in de 4-2-overwinning.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek de komende tijd zonder Fitsch en Tiebosch

    Hoek de komende tijd zonder Fitsch en Tiebosch

    HOEK – Na twee nederlagen op rij treedt Hoek zaterdagmiddag op eigen veld aan tegen Jong FC Groningen. Hugo Vandenheede kan geen beroep doen op verdediger Lionel Fitsch en aanvallende middenvelder Gianni Tiebosch, die beiden een knieblessure hebben. Fitsch heeft last van zijn patellapees, Tiebosch kampt met letsel aan de meniscus. De verwachting is dat het duo drie tot zes weken afwezig zal zijn. Jordi de Jonghe en Sidy Ceesay zijn ook nog niet inzetbaar.