Niels Luteijn (rechts) in duel met MOC'17.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Luteijn (rechts) in duel met MOC'17. © Edmund Messerschmidt / Het Fotob

20 voor Niels Luteijn, 200 voor Steve Schalkwijk

RUDESTATSBalen voor Kloetinge-trainer Marcel Lourens, Sluis en Noad’67; persoonlijke feestjes voor Niels Luteijn en Steve Schalkwijk. Aan de hand van de statistieken blikt RudeStats terug op het afgelopen Zeeuwse voetbalweekeinde.

1

Je zal maar bij Sluis voetballen. Dan voetbal je namelijk niet. Sinds 8 december heeft de vierdeklasser geen competitiewedstrijd meer gespeeld. Het won toen met 1-0 van IJzendijke, maar sindsdien staat de ploeg droog. Een beperkt programma (slechts elf teams in de klasse) en een aantal afgelastingen hebben Sluis werkeloos gemaakt. Als enige club heeft Sluis nog niet gespeeld in 2020. Op 1 maart – dan 12 weken na de laatste wedstrijd - staat de volgende poging gepland, op bezoek bij Groede. We zullen duimen!

  1. Gemengde gevoelens bij Terneuzense Boys
    PREMIUM

    Gemengde gevoelens bij Terneuzen­se Boys

    TERNEUZEN - Terneuzense Boys bivakkeerde het hele seizoen in de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse, maar door het besluit van de KNVB om dit seizoen af te sluiten zonder degradanten of promovendi, is de club gered van degradatie. Toch is er bij trainer Hubert van den Hemel nog weinig sprake van blijdschap. ,,Ik zou liever degraderen naar de vierde klasse, als we morgen dan allemaal weer gezond het veld op zouden kunnen gaan.”