Volledig scherm
Ferry van der Spuij brengt de stand met een stift op 2-4. © Daniel vervelde

1e klasse C: Zuidland deelt MZC'11 flinke tik uit

ZIERIKZEE - MZC'11 is er op eigen veld niet in geslaagd het cruciale duel met mede-hekkensluiter Zuidland te winnen. Het werd 2-4, waardoor de ploeg uit Zierikzee nu nog de enige ploeg zonder punten is in de eerste klasse.

De middag begon nog hoopvol voor MZC. Al na vijf minuten werkte Martijn van Grunsven de 1-0 binnen uit een corner. Maar na een klein half uur werd het 1-1 uit een penalty. Dat was tevens de ruststand.

Kort na de pauze werd het 1-2. Invaller Ricardo Rapmund nam de treffer voor zijn rekening. Die voorsprong bleef tot de 75ste minuut staan. Toen bracht Ingmar Quist MZC weer langszij.

Drie minuten mocht de thuisploeg hopen op een punt of meer, want in de 78ste minuut lag de bal er aan de andere kant weer in. Karim el Mahjoubi verschalkte doelman Jurgen Schoenmakers. En tot overmaat van ramp werd het kort voor tijd nog 2-4 door Ferry van der Spuij.

MZC'11-Zuidland 2-4 (1-1). Martijn van Grunsven 1-0, Alex Semedo (strafschop) 1-1, Ricardo Rapmund 1-2, Ingmar Quist 2-2, Karim el Mahjoubi 2-3, Ferry van der Spuij 2-4.